Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei anunță că, la hramul Bisericii „Sfânta Cruce” din Brăila, 40 de bătrâni nevoiaşi au primit pachete cu alimente. „Credincioşii au adus ofrande pentru binecuvântare şi i-au pomenit pe cei răposaţi, respectând, totodată, regulile impuse de prelungirea stării de alertă. Prin strădania slujitorilor şi a credincioşilor parohiei din Obor, 40 de persoane vârstnice au primit pachete cu alimente neperisabile şi bunuri de strictă necesitate. Ctitorită în anul 1943, la iniţiativa Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române, bisericuţa din Obor a fost crucificată pe vremea prigoanei comuniste. Din anul 2012, sfântul locaş a fost refăcut din temelii, iar acum a căpătat o nouă înfăţişare. Catapeteasma bisericii, de o rară frumuseţe, Sfânta Masă şi Icoanele Împărăteşti au fost refăcute şi aşezate la locul lor, iar pictura sfântului locaş, începută anul trecut şi realizată în tehnica frescă, e finalizată în proporţie de 50%”.
Aceeași publicație scrie că încă 30 de tablete au fost donate elevilor nevoiași de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală. De la începutul pandemiei, la îndemnul IPS Casian, parohiile au donat peste 350 de tablete. Potrivit părintelui consilier Rareş Bucur, „cu binecuvântarea IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Protoieria Galaţi a achiziţionat un număr de 30 de dispozitive electronice de tip tabletă, pentru a fi dăruite elevilor din mai multe parohii din judeţele Brăila şi Galaţi”.
Conform Monitorului de Suceava, un studiu recent arată că mersul la biserică ajută vârstnicii să aibă o sănătate mintală îmbunătățită. Cercetarea este realizată pe un eșantion de peste 9.000 de persoane de către Facultatea de Medicină Erasmus din Rotterdam (Olanda) și evidențiază că apartenența la o comunitate religioasă funcționează ca un bun antidepresiv pentru oamenii de peste 50 de ani. Acest studiu se înscrie într-o serie de cercetări care confirmă că practica religioasă aduce și beneficii de sănătate.
Consiliul Județean Vaslui, semnalează Est News, va acorda un nou sprijin financiar unităților de cult din județ: se alocă Parohiei Fedești, comuna Șuletea, 40.000 lei pentru reabilitarea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”; Parohiei „Sfinților Apostoli Petru și Pavel“, municipiul Bârlad, i se oferă 100.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire la biserica parohială; se alocă Mănăstirii Mălinești, comuna Gârceni, 80.000 lei pentru realizarea sistemului de încălzire al corpului pavilion al mănăstirii.