Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei anunță că s-a desfăşurat, prin videoconferinţă, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Brăila şi Galaţi, prezidată de IPS Casian. Au participat inspectorii şcolari de la disciplina Religie din cele două judeţe ale eparhiei. În deschiderea evenimentului, ierarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească actuală, evidenţiind necesitatea cunoaşterii şi implicării în multiplele activităţi pe care Biserica le desfăşoară în societate. Pe ordinea de zi a consfătuirii s-au aflat aspecte privind principalele noutăţi ale curriculumului disciplinei Religie, strategii de dialog cu tinerii, încheierea de parteneriate educaţionale între parohii şi şcoli, aplicarea acestora prin programe comune concrete. La finalul consfătuirii, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi profesorii de religie din Brăila şi Galaţi.
Știri pe surse scrie despre clericii și credincioșii din Episcopia Hușilor care, timp de două săptămâni, vor dona sânge pentru semenii lor, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, singura unitate de acest fel din județul Vaslui. Campania a început în 22 septembrie 2020 și se desfășoară în cadrul programului eparhial „Biserica și Spitalul”. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent insuficient față de necesităţile pacienților: în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minimum 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat poate salva trei vieți.
Evenimentul zilei și restul presei anunță cu tristețe decesul preotului militar Radu-Cosmin Bogdan, din Timișoara, care a murit la vârsta de 37 de ani după ce a fost infectat cu noul coronavirus. „Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis Arhiepiscopia Timişoarei. El a fost hirotonit diacon în 2007, iar hirotonia întru preot a primit-o în 2010, devenind apoi preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit și la biserica Parohiei Timișoara Cetate din Piața 700. Era căsătorit şi avea trei copii. „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cerească, împreună cu sfinții și îngerii, să-i mângâie familia greu încercată și să aibă în purtarea Sa de grijă pe iubiții săi copilași! Veșnică să îi fie pomenirea și amintirea sa din neam în neam!”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.