Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei anunță că Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Vidin a ajutat 10 elevi din familii nevoiașe, cărora le-au fost oferite rechizite; alţi trei au primit bani, rechizite şi haine. La rândul lor, parohiile „Naşterea Maicii Domnului” din Hipodrom şi „Sfânta Cruce” din Obor au oferit rechizite şcolare pentru alţi 30 de copii. La iniţiativa şi cu binecuvântarea IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, se desfășoară o amplă campanie social-filantropică dedicată copiilor din familii cu posibilităţi materiale reduse din parohiile Eparhiei Dunării de Jos. Astfel de activităţi s-au desfăşurat deja în Protopopiatul Tecuci, unde 130 de copii din trei localităţi rurale au primit din partea Bisericii ghiozdane şi rechizite. Toate aceste parohii ajută, concomitent, zeci de persoane nevoiaşe, cărora le oferă, săptămânal, câte o masă caldă, dar şi pachete cu alimente.
Ziua de Vest amintește că au trecut şase ani de când Mitropolitul Nicolae al Banatului a trecut la cele veşnice. În Catedrala Mitropolitană din Timişoara, duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, credincioşii au participat la slujba Parastasului, iar la sfârșit au primit pachete cu prinoase, întru pomenirea Mitropolitului Nicolae al Banatului, care a păstorit în partea de vest a ţării vreme de 52 de ani. Toţi cei care l-au cunoscut, preţuit şi iubit au avut prilejul să înalţe o rugăciune la cripta ierarhilor de la subsolul catedralei, locul de veşnică odihnă a întâistătătorilor Mitropoliei Banatului. Ziarul publică un medalion biografic al mitropolitului.
Adevărul de Hunedoara marchează 110 ani de la naşterea părintelui Arsenie Boca printr-un documentar despre casa acestuia. „Unul dintre cei mai faimoşi duhovnici din România secolului XX s-a născut în 29 septembrie 1910, în Vaţa de Sus, într-o casă modestă, ridicată pe Dealul Bujoara de la marginea satului, care nu mai există în prezent, ci a fost înlocuită cu o construcţie asemănătoare. În ultimii ani, atât Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul călugărului, cât şi satul său natal din Munţii Zarandului au devenit locuri de pelerinaj pentru români. În zilele de sărbătoare, mii de oameni ajung la Mănăstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul fostului stareţ”. În Vaţa de Sus din judeţul Hunedoara, un loc renumit în secolele trecute pentru băile sale termale, aflat la circa 20 de kilometri de Brad, pelerinii vin în număr mai mic.