Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Știri Botoșani informează despre inițiativa Corului misionar „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” de a organiza o colectă pentru ajutorarea Asociației „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din Vatra Dornei, care oferă zilnic o masă caldă copiilor nevoiași. În urma donațiilor primite s-a strâns aproximativ o tonă de alimente pentru cei 100 de copii hrăniți de asociație. Acțiunea de colectare a produselor alimentare neperisabile continuă, astfel că este nevoie, în continuare, de susținerea oamenilor de bine, fiind tot mai greu să se ofere o masă caldă copiilor. Produsele se vor colecta la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din curtea Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani. „Împreună putem aduce mai multă bucurie!”, au transmis organizatorii acțiunii.
Adevărul și alte publicații continuă să relateze despre reacțiile la noile restricții vizând ceremoniile religioase. Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviştei, consideră că „pandemia a devenit pretext pentru prigonirea credincioşilor”: „După ce două luni credincioşii nu au avut voie să meargă în biserici şi în cimitire, iată că noi măsuri cu vădită tentă antireligioasă sunt adoptate rapid. (...) În acelaşi timp, accesul în supermarketuri nu a fost sub nici o formă îngrădit, ba mai mult, acolo nu a existat niciodată vreun focar de infecţie. De ce ar exista în biserici sau la manifestări religioase, unde în mod cert merg mai puţini oameni? Să nu uităm organizarea exemplară de către Biserică a sărbătorilor religioase şi a slujbelor, cu respectarea strictă şi total riguroasă a normelor sanitare!”
Evenimentul zilei, News.ro și altele anunță că o echipă de arheologi au descoperit în turnul Bisericii Evanghelice din centrul municipiului Sibiu, aflată în proces de reabilitare, un proiectil de război de calibrul 75 mm, care ar fi putut exploda oricând, acesta fiind ascuns în cadranul ceasului din turnul bisericii. Arheologii au sesizat imediat serviciul de urgență, iar o echipă de pirotehniști, însoțită de un echipaj de pompieri militari, s-a deplasat la fața locului pentru a ridica proiectilul neexplodat. Preventiv, s-a procedat la balizarea zonei și închiderea pieței pe o rază de aproximativ 150 metri pătrați. Proiectilul a fost ridicat în siguranță, urmând să fie distrus într-un poligon special, conform procedurilor în vigoare.