Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
PRO TV și alte canale media relatează că peste o sută de persoane s-au strâns sâmbătă, din nou, în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru a protesta față de interdicțiile impuse enoriașilor din afara Iașiului. „Sperăm și ne rugăm la Sfânta Parascheva și o să intre și oamenii din afara Iașiului”; „Nu intru la raclă în semn de respect față de cei care nu pot intra. Mă simt ca un infractor când mi se cere buletinul să intru în biserică, este casa Tatălui meu”, au declarat unii credincioși. Reprezentanții Mitropoliei au precizat că nu încurajează astfel de manifestări. „Înţelegem însă durerea lor. E clar că oamenii sunt foarte supăraţi din cauza acestor decizii luate de autorităţi, prin care li se restricţionează accesul”, a declarat părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Fanatik scrie despre mărturisirea lui Florin Piersic (84 de ani) că este o persoană religioasă și că merge des în locuri de rugăciune din întreaga țară. Îndrăgitul actor a dezvăluit că mama sa este fiică de preot și că s-a rugat la icoana Sfintei Parascheva, într-o perioadă când era bolnav, iar după o noapte întreagă de rugăciuni a fost salvat. „Mă rog la Maica Domnului, o ador pentru tot ce am citit, cum este, pentru că am fost foarte bolnav și mama mea o noapte întreagă s-a rugat. (...) Păstrez tot timpul icoana la care mama s-a rugat”, a spus Florin Piersic pentru Doxologia. El este foarte legat de locurile de cult și de preoți, mergând la biserică nu numai la zile de sărbătoare.
Obiectiv Vocea Brăilei informează că Parohia „Naşterea Domnului” din Brăila a cumpărat rechizite pentru 25 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv din oraș (LPS), unitate şcolară cu care se află în parteneriat de mai mulţi ani. Totodată, prin strădania preoţilor şi a credincioşilor de la această catedrală, 120 de sărmani primesc zilnic hrană caldă, iar sute de copii proveniți din familii cu posibilităţi materiale reduse au primit ajutor din partea Bisericii, la început de an şcolar. Campania social-filantropică, demarată la iniţiativa şi cu binecuvântarea IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, continuă, astfel că sute de copii, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, din parohiile Eparhiei Dunării de Jos (judeţele Brăila şi Galaţi) au primit ghiozdane noi, rechizite şcolare, tablete şi bani pentru a putea merge la şcoală, prin dărnicia preoţilor şi a credincioşilor.