Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Monitorul de Suceava relatează că Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane, marcată la 18 octombrie: „Biserica sprijină prin cuvânt, acțiune și rugăciune lupta împotriva traficului de ființe umane și împotriva oricărei lucrări de denigrare, negare sau violentare a demnității umane. O facem în virtutea mandatului primit de la Dumnezeu, Izvorul Vieții. O facem pentru că nu poți fi liniștit câtă vreme știi că alții își bat joc de aproapele. O facem pentru că, în fața micimilor de suflet, credem cu toată tăria că vor birui bunătatea, bucuria și dragostea”.
Adevărul scrie despre Mănăstirea Turnu din judeţul Prahova: „În Evul Mediu, la curtea domnească de la Târgşor erau nu mai puţin de şapte biserici. Una dintre ele, reconstruită cu multă zarvă, este astăzi biserica Mănăstirii Turnu din Prahova. Nu este vorba despre bine-cunoscuta mănăstire din Vâlcea, cu acelaşi nume, ci de Mănăstirea Turnu din Prahova, mult mai veche, aflată pe drumul dintre Ploieşti şi Târgşorul Vechi. Astăzi, un sat umil, la numai şapte kilometri de Ploieşti, Târgşorul era cândva un prosper centru comercial al Ţării Româneşti, aşezat pe importantul drum de negoţ al Braşovului. Localitatea este menţionată pentru prima dată în anul 1413, într-un hrisov prin care Mircea cel Bătrân acorda nişte privilegii domneşti unor negustori. Odată cu aceste privilegii începe perioada de înflorire a cetăţii. Aici a fost ridicată singura ctitorie certă a lui Vlad Ţepeş”.
Agerpres, Gândul și România TV anunță că un incendiu puternic a avut loc, vineri, la Schitul „Sfântul Ierarh Modest” din comuna Stoenești, Argeș, unde o biserică de lemn a ars în totalitate. „La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție, o ambulanță SMURD de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o biserică construită din lemn”, au transmis pompierii din Argeș. Aceștia au reușit să lichideze incendiul folosind găleți cu apă luată dintr-un bazin colector (...). Au ars în întregime biserica din lemn, pe o suprafață de 70 mp, și o anexă a acesteia, pe o suprafață de circa 10 mp. Cauza probabilă: „efectul termic al curentului electric”, au mai transmis pompierii.