Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Hotnews și altele scriu despre pelerinajul de Sfântul Dimitrie din Capitală, la eveniment fiind permis doar accesul persoanelor cu reședința în București, conform protocolului încheiat de municipalitate cu Patriarhia Română: „În contextul pandemiei de COVID-19, pe teritoriul României, organizatorul are obligaţia respectării prevederilor Legii nr. 55/2020, HG 856/2020, Ordinului comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății, asumându-și întreaga responsabilitate pentru organizarea evenimentului”. Patriarhia a anunțat, la rândul ei, condițiile pelerinajului și faptul că anul acesta se renunță la procesiunea Calea Sfinților.
Playtech publică un documentar despre Sfântul Dimitrie cel Nou, care a făcut minuni în viața lui (între altele, a alungat ciuma din București), dar și după moarte. Deși nu se știu anii între care a trăit, se cunoaște că acesta s-a născut în satul Basarabi, la sud de Dunăre. O parte din viață s-a ocupat cu creșterea vitelor, apoi s-a retras la o mănăstire și, ulterior, într-o peșteră, pe malul abrupt al râului Lom, aproape de Ruse. După moarte, moaștele sfântului au fost duse în biserica satului Basarabi, apoi urmau să ajungă în Rusia, dar, la rugămintea negustorului Hagi Dimitrie și a Mitropolitului Grigorie al II-lea al Țării Românești, au fost dăruite poporului român. În 1774, cinstitul trup al Cuviosului Dimitrie a fost așezat în Catedrala Patriarhală, unde se află și astăzi.
Ziua de Constanța relatează despre Scarlat Vârnav, „unul dintre cei mai proeminenți politicieni ai Dobrogei de început de secol XX și ctitor al Constanței moderne”. În ziarul „Dobrogea Jună” nr. 45 din 1915, directorul publicației, jurnalistul Constantin Sarry, declara că acesta „a făcut pentru şcoala şi biserica din judeţul Constanţa - aceste două pârghii ale Neamului - cât n’au făcut toţi ceilalţi prefecţi la un loc”.
Evenimentul zilei semnalează că „ierarhii conservatori au reacționat rapid și tăios după declarația Papei Francisc pentru «uniunile civile» ale homosexualilor”. „Nu trebuie să fii un teolog sau un expert moral pentru a ști că o astfel de declarație este total heterodoxă și constituie un serios motiv de scandal pentru credincioși”, a scris Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò într-un editorial publicat de LifeSiteNews. El susține că, prin aceste declarații, Papa riscă să provoace o schismă în Biserica Catolică.