Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Tribuna scrie că „Ziua de luni, 26 octombrie, a fost una specială pentru credincioșii sibieni care frecventează biserica cu hramul «Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir», situată pe Calea Poplăcii. Azi dimineață, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în incinta bisericii, la care au participat zeci de enoriași, și a dezvelit un monument aflat în curtea locașului de cult, închinat poetului Mihai Eminescu”. În soborul slujitor s-au aflat și vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, parohii locașului de cult, Dumitru Luca și Ioan Dumitru Tătoiu, și alți slujitori ai sfintelor altare. Credincioșii au respectat măsurile impuse de autorități în această perioadă de pandemie.
Libertatea publică articolul „Fața trecută sub tăcere a Bisericii: Într-o comună din Tulcea, un preot antrenează echipa de fotbal, hrănește bătrânii și susține copiii talentați să meargă la liceu”. Povestea părintelui Alexandru Octavian Balaban, trimis să slujească în comuna Dăeni în 2012, „deschide o fereastră către un tablou al faptelor, puțin văzut în media, al Bisericii Ortodoxe Române. (...) În Dăeni, a găsit o biserică în ruină şi un sat în care amintirea oraşului care a fost odată se stinsese demult. (...) A stat de vorbă cu oamenii şi a cules folclor şi mărturii. (...) În paralel, părintele Balaban a renovat casa parohială şi s-a apucat de restaurat Biserica «Sfânta Parascheva». (...) De doi ani, la biserică se organizează, săptămânal, «Masa Bucuriei», pentru 200 de copii din comună”.
Capital semnalează o propunere legislativă a parlamentarilor PSD privind repatrierea moaștelor Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion Sarai, ale Sfântului Mucenic Oprea Miclăuș din Săliștea Sibiului, satul Tilișca, și ale Sfinților Preoți Martiri Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, județul Sibiu, decedați în închisoarea Kufstein din landul federal Tirol, Austria, în secolul al 18-lea. Dacă legea va intra în vigoare, se va emite ordinul privind stabilirea procedurilor de identificare și repatriere a sfinților, așezarea raclei cu sfintele moaște urmând apoi a se face, cu sprijinul Patriarhiei Române, la Biserica „Sfânta Treime” din Sibiel, județul Sibiu, unde au slujit sfinții preoți.