Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri Botoșani anunță că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Departamentul Pro Vita al Protopopiatului Botoşani, a cumpărat un apartament spațios, într-un bloc nou, unde să fie cazate mamele alungate din familie fiindcă doresc să păstreze sarcina. Orice gravidă care este îndemnată la avort de partener sau familie poate sta până la doi ani, adică toată perioada sarcinii şi încă un an după, pe cheltuiala bisericii. Coordonatorul Biroului Pro Vita din Botoşani, pr. Marius Ciobanu, a precizat că spațiul poate găzdui şase femei: „Nu este un apartament social (...), este destinat tuturor femeilor, chiar şi celor din familii bune, care vor să păstreze copilul, dar din cauza familiei sau a mediului sunt presate să avorteze (...). Sunt multe femei în această situaţie”.
Conform BIT TV, Catedrala ortodoxă din Pașcani, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, care „a schimbat radical fața municipiului”, se pregătește pentru prima slujbă. Construcția clădirii a fost finalizată, iar în momentul de față se lucrează la rețelele de încălzire. Au fost cumpărate deja materialele necesare pentru executarea lucrărilor, cu banii donați de un om de afaceri, și se caută un sponsor pentru achiziționarea a două centrale pe gaz metan. Preotul protopop Pavel Postolache, viitorul paroh al locașului de cult, spune că lucrările trebuie finalizate până la venirea iernii. Tot de atunci va începe să țină cu regularitate slujbele pentru credincioși, în spațiul amenajat la demisol. Un alt proiect este realizarea picturilor interioare, în următorii ani, după obținerea avizelor și a finanțării necesare.
Adevărul publică un fotoreportaj despre Baia Craiului, satul dispărut sub lacul Cinciş. La începutul anilor ’60, când a fost construit barajul Cinciş, aproape de Hunedoara, aşezări din Ţinutul Pădurenilor au fost înghiţite de apele lacului de acumulare. Peste 100 de case, biserici, şcoli şi cimitire au ajuns sub ape. Ruinele a două biserici, una ortodoxă şi cealaltă romano-catolică, au rămas abandonate în coada lacului Cinciş. A treia, din vremea Huniazilor, a fost demolată, chiar dacă localnicii s-au opus. La coada lacului Cinciş, unde râul Cerna coteşte la stânga printre versanţi şi se revarsă în lacul de acumulare, se află ruinele satului dispărut Baia Craiului şi ale celor două biserici. Călătorii pot ajunge la ele cu barca sau pe jos, după un drum de circa 30 de minute prin pădurea de pe malul Cernei.