Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Mitropolia Ardealului a lansat, în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, campania „10 mari filantropi”, prezentată pe site-ul dedicat www.marifilantropi.ro și la care sunt invitați să participe toți cei care prețuiesc actele de filantropie și vor să onoreze memoria celor care le-au făcut. Votul poate fi trimis pe adresa de mail sectorulculturalma@yahoo.com sau prin WhatsApp la numărul 0757.153.129, până în data de 5 decembrie 2020.
Wall-Street consemnează rezultatele celui mai recent studiu realizat de organizația Ashoka România privind atitudinea și percepția românilor despre rolul de „creatori ai schimbării” în societate. 82% dintre români cred că schimbarea începe cu fiecare din noi, iar 7 din 10 se consideră persoane care schimbă în bine societatea și mediul în care trăiesc. De menționat că, față de sondajul similar din 2018, Biserica este singura care a înregistrat o creștere: 21% față de 17%.
Q Magazine publică un fotoreportaj cu Biserica „Izvoarelor de Leac”. Așezământul, format din troițe și mici capele ortodoxe întinse pe dealul „Valea Radului”, în apropierea localității Vâlcele-Crâmpotani din comuna Merișani, are ca nucleu biserica închinată Sfinților Calinic de la Cernica și Nectarie Taumaturgul din Eghina. „Locaşul sfânt a fost ridicat după ce Valerica Lungu, o femeie cu rădăcini în comuna argeşeană Merişani, a visat mai multe luni la rând cum căuta o mănăstire. Tot în vis, un bărbat i s-a arătat şi i-a spus să ridice o biserică la «Izvoarele de leac», (...) a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 2003.“
Capital și alte publicații consemnează decesul părintelui Adrian-Claudiu Căpitănescu, care a luptat cu noul coronavirus mai bine de o lună. Anunțul a fost făcut de Episcopia Severinului: „Cu adâncă durere am primit vestea că în seara zilei de duminică, 8 noiembrie 2020, după 30 de zile de luptă cu virusul SARS-CoV-2, părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu s-a mutat la Domnul, pentru a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Veșniciei. De marele praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, inima iubitoare a părintelui Adrian-Claudiu bate în veșnicie. A trăit neobosit într-o continuă alergare pentru Biserica lui Hristos, pe care a iubit-o, pentru familia deosebită care i-a fost mereu aproape și pentru toți credincioșii pe care i-a păstorit cu toată dragostea”.