Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Mitropolia Ardealului a lansat, în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, campania „10 mari filantropi”, prezentată pe site-ul dedicat www.marifilantropi.ro și la care sunt invitați să participe toți cei care prețuiesc actele de filantropie și vor să onoreze memoria celor care le-au făcut. Votul poate fi trimis pe adresa de mail sectorulculturalma@yahoo.com sau prin WhatsApp la numărul 0757.153.129, până în data de 5 decembrie 2020.
Fundația „Corneliu Coposu“ a publicat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat doamnelor Rodica Coposu și Flavia Coposu Bălescu, precum și Fundației „Corneliu Coposu“: „Împlinirea la 11 noiembrie 2020 a 25 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Corneliu Coposu este pentru noi un prilej de pioasă amintire a unui om care a suferit mult în timpul regimului comunist. Corneliu Coposu a fost un om profund credincios, care a mărturisit că prin credința în Dumnezeu a putut să supraviețuiască anchetelor, bătăilor, torturilor, anilor de închisoare politică și celor de domiciliu obligatoriu în pustietatea Bărăganului. După căderea comunismului, și-a dovedit spiritul creștin prin faptul că nu a încercat să-și afle torționarii, pentru a se răzbuna. A fost un exemplu de consecvență în principii, de cumpătare și de modestie. Adresăm familiei și tuturor celor care l-au cunoscut binecuvântarea noastră și ne exprimăm prețuirea pentru memoria sa”. Mesaje de prețuire au mai adresat Casa Regală, Cardinalul Lucian, președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și alte personalități.
Într-un interviu pentru G4Media, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, declară că „Biserica a fost mereu, în vremuri de grea încercare, o instituție care s-a implicat și a oferit acel echilibru necesar pe care îl caută o națiune în momente de criză. Oamenii au nevoie de credință și, exact în aceste clipe, este important să înțelegem că o societate în care Dumnezeu este prigonit devine foarte rapid o societate debusolată”.
Evenimentul zilei amintește când începe Postul Crăciunului și în ce zile se poate mânca pește și se poate bea vin: „Postul Crăciunului, în anul 2020, conform calendarului ortodox, începe la jumătatea lunii noiembrie, mai exact, în data de 15 noiembrie, și se va încheia în 24 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, în data de 14 noiembrie (...). Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Astfel, creștinii, ținând Postul Crăciunului de 40 de zile, se învrednicesc să primească Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria”.