Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Gândul consemnează că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe ca urmare a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț: „Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică. În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă”.
Secretariatul General al Guvernului anunță că, în cadrul consultărilor permanente pe care Secretariatul de Stat pentru Culte le are cu reprezentanții cultelor și ai autorităților publice, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat conducători și reprezentanți ai cultelor religioase și ai autorităților publice centrale cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Întâlnirea și-a propus ca, prin dialog și parteneriat între culte și autoritățile publice, deciziile care vor fi luate în perioada următoare, cu scopul limitării răspândirii noului coronavirus, să răspundă atât nevoilor de protecție a sănătății publice, cât și celor religioase ale credincioșilor. S-au convenit intensificarea dialogului și cooperarea între reprezentanții cultelor și cei ai autorităților publice, Secretariatul de Stat pentru Culte dând asigurări că va facilita acest dialog inclusiv în mediul on-line, prin crearea unei platforme de întâlnire.
Evenimentul zilei publică un articol despre viața „sfântului care a adus Athosul în România”, Paisie de la Neamț, născut la 21 decembrie 1722 în oraşul Poltava din Ucraina, fiind al unsprezecelea din cei doisprezece copii: „În toamna anului 1794, îmbolnăvindu-se, şi-a dat sufletul său curat în mâinile Domnului nostru Iisus Hristos în ziua de joi, 15 noiembrie, la vârsta de 72 de ani. (...) Fiind cinstit ca sfânt încă din viaţă, ucenicii săi i-au săvârşit slujba de pomenire, rânduindu-i ca zi anuală de prăznuire 15 noiembrie. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a canonizat în 1988. În şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 20 iunie 1992 s-a hotărât generalizarea cultului Cuviosului Paisie de la Neamţ şi în Biserica noastră”.