Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Ziarul Unirea anunță că Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Feneș va fi reabilitată. Compania Națională de Investiții a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrările de execuție în valoare de 2.304.070,15 lei, fără TVA. Între multe alte lucrări, vor fi necesare îndepărtarea acoperișului existent și înlocuirea lui cu unul nou, din tablă de cupru, iar în partea de aval a fiecărui versant se vor monta parazăpezi, destinați protecției jgheaburilor împotriva alunecărilor de zăpadă de pe acoperiș.
Știri pe surse amintește campania „Ajutor în văduvie” din vara acestui an a părintelui Vasile Antonie Tămaș de la Biserica „Sf. Mc. Teodor Stratilat” din Vâlcele, Covasna, prin care a aprovizionat 25 de vârstnici cu lemne pentru iarnă, campanie care continuă. În ultimele două săptămâni, alte 10 persoane au primit lemn de primă calitate. Parohul spune că nu organizează campanii umanitare pentru leneși, ci pentru copii, vârstnici și persoane cu dizabilități, care nu au puterea de a se întreține singuri. „Este adevărat că este mai bine să-i pui omului o undiță în mână în loc să-i dai peștele. Dar aceasta nu este valabil în cazul unei persoane vârstnice. (...) De aceea stăm cu mâna întinsă: pentru cei de lângă noi”, spune preotul paroh, pe lista căruia se află zeci de persoane nevoiașe cu venituri care nu le ajung pentru a-și cumpăra lemne.
Același site îl citează pe părintele Andrei Ioan Danciu din Praga: „Acolo unde este mult ateism, este și teren fertil pentru lucrarea Bisericii”. Preotul a văzut multe convertiri în cei 12 ani de slujire în capitala Cehiei, ceea ce îl face să spună că, paradoxal, într-o țară cu mulți atei, și setea după Dumnezeu este mare. Singura condiție este ca omul să depășească bariera indiferenței spirituale: „Este multă indiferență religioasă. Și atunci nu contează decât relația ta ca om cu ei”, afirmă părintele Danciu. Dar este destul de greu să te împrietenești rapid cu cehii, care, spre deosebire de popoarele latine, sunt din fire mai distanți, adaugă preotul: „De aceea, fiind acolo, am învățat că este foarte important să se promoveze ceea ce face Biserica. Rostul Bisericii este să nu fie cu lacătul pus. Închidem simbolic ușile pentru împărtășire, dar trebuie să se audă chemarea Bisericii către oameni, care Îl caută prin fire pe Dumnezeu”.