Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Ziarul Argeșul anunță că Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Mioveni s-a înnoit săptămâna trecută cu un ansamblu de trei clopote, piesele cântărind 116, 58, respectiv 34 kg. Clopotele, care redau armonios sunetele notelor muzicale fa, la și do, au fost realizate într-o turnătorie din Austria. A fost montată o structură specială de susținere a ansamblului celor trei clopote care acționează automat și independent și care au fost proiectate în urma unei consultări tehnice cu echipa de arhitecți maramureșeni care a ridicat biserica, în anul 2009.
Timp Online relatează că s-a încheiat o nouă etapă a lucrărilor de reabilitare a Centrului social-educativ „Grigore Pletosu” din Bistrița, care va găzdui și școala gimnazială cu același nume, după cum a anunțat pr. Tudor Mudure, inspector al Arhiepiscopiei Clujului. „După o perioadă lungă de trudă au fost finalizate fațada principală a clădirii și acoperișul. Este o lucrare migăloasă, care necesită multă atenție, dar și suport financiar consistent. Muncim și investim pentru viitorul copiilor și al tinerilor din județul nostru. Mulțumim tuturor celor care au fost și vor fi alături de noi!”, a scris preotul Mudure pe Facebook. Grigore Pletosu, cel care dă numele centrului, a fost întâiul protopop ortodox al Bistriței și profesorul lui George Coșbuc.
Știri pe surse publică un amplu interviu cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, care a spus: „Principalul «proiect», pe termen scurt, este de a supraviețui liturgic acestor timpuri, în pofida eventualelor restricții și blocaje. De a păstra deschis accesul credincioșilor noștri la Sfintele Taine ale Bisericii, pentru a avea ajutor și har de la Cel de Sus. De a subzista ca biserică, adunare euharistică a celor credincioși. Sigur, avem noile tehnologii la îndemână. Putem comunica astfel, putem chiar transmite unele slujbe on-line, folosind noi înșine în mod regulat platformele digitale pentru a transmite cuvinte și îmbărbătări duhovnicești. Dar Biserică este atunci când ne regăsim euharistic, față către față, întru Hristos, în mulțumire adusă pentru jertfa Sa care ne-a deschis Raiul și ne-a adus Învierea”.
Tot Știri pe surse publică opinia avizată, detaliată și documentată a avocatului Radu Zidaru, de la Centrul de Studii Nomocanonice din cadrul Universității `Babeș-Bolyai~ din Cluj-Napoca, potrivit căruia raziile forțelor de ordine în biserici, petrecute recent în mai multe locuri din țară, sunt fapte cu posibile urmări de natură penală pentru încălcarea libertății religioase.