Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Gazeta de Sud scrie că Parohia Urzicuţa din judeţul Dolj desfăşoară, în perioada 8-23 decembrie, a doua ediţie a campaniei de ajutorare a copiilor, familiilor defavorizate cu mulţi copii şi bătrânilor aflaţi în dificultate „Dăruind vei dobândi”. În fiecare an, în apropierea marelui praznic al Naşterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, şi a părintelui protoiereu Cătălin Neacşu, parohia îi ajută pe cei aflaţi în nevoie, a precizat pr. Daniel Ţenea, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”. El îndeamnă credincioşii să aducă produse de îmbrăcăminte, jucării, alimente neperisabile și anunță că, „în ziua Naşterii Domnului, după săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc un program de colinde cântat la strană, iar la final copiii şi tinerii prezenţi vor primi daruri, apoi vom merge la casele persoanelor vârstnice şi la familiile defavorizate, bineînțeles totul desfăşurându-se cu respectarea normelor de protecţie sanitară”.
Cotidianul anunță relansarea, de către Muzeul Național al Țăranului Român, a tururilor virtuale la cinci biserici. Într-un comunicat, muzeul precizează că publicul poate accesa aceste tururi nu numai de pe desktop, ci și de pe smartphone ori tabletă, fiind cuprinse panorame ale celor cinci biserici din lemn aflate în custodia acestuia: Groșii Noi, Julița și Troaș din județul Arad și Lunca Moților și Bejan din județul Hunedoara. Două biserici sunt aduse la București și expuse: cea de la Mintia, în Sala Reculegere, poate fi văzută în turul expoziției permanente, iar cea de la Bejani se află în curte. Turul bisericilor se găsește la adresa biserica.muzeultaranuluiroman.ro.
Adevărul semnalează că, de peste cinci ani, preotul paroh Cosmin Bologea transformă, în fiecare sâmbătă, biserica din comuna argeşeană Călineşti în sală de clasă pentru elevii nevoiaşi, care fac meditaţii cu el şi cu o profesoară de la şcoala comunală, Teodora Stoica. Părintele a ajutat mii de oameni, prin strângeri de fonduri pentru cazuri umanitare sau distribuire de rechizite, tablete, laptopuri ori hrană pentru cei aflaţi în nevoie. Cea mai recentă acţiune a fost în 6 decembrie, când au fost pregătite 400 de meniuri pentru oamenii săraci. Totodată, preotul paroh a început, de peste trei ani, proiectul unui centru social pentru bătrâni şi copii, cu şase camere, cabinet medical şi sală de curs.