Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
News.ro, Digi24, G4Media și altele semnalează că Biserica, Armata şi Academia Română ocupă primele locuri în ceea ce priveşte gradul de încredere acordat de români, potrivit primului barometru al vieţii religioase din România, realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române. Conform barometrului, la capitolul încredere, după Biserică - 71,2% (41,4% - foarte multă; 29,8% - multă), pe locul al doilea se află Armata, cu 61,8% (17,8% - foarte multă; 44% - multă), urmată de Academia Română, cu 45,6% (9,4% - foarte multă; 36,2% - multă), Primăria, cu 43% (11% - foarte multă; 32% - multă); Poliţia, cu 41,1 (11,4% - foarte multă; 29,7% - multă) şi Ministerul Sănătăţii, cu 34% (6,3% - foarte multă; 27,7% - multă). Guvernul (13,7%), Parlamentul (9,5%), partidele politice (9,1%) ocupă ultimele locuri în privința încrederii românilor. Sondajul, realizat pe baza unui chestionar telefonic, a fost efectuat, în perioada 30 noiembrie - 7 decembrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta de cel puțin 18 ani.
Arad Online scrie că, în urma demersurilor Consiliului Județean (CJ), Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat calificarea „Rutei Bisericilor de Lemn din Județul Arad” drept rută turistică dezvoltată pe plan regional. Cel mai important aspect al obţinerii acestei încadrări este posibilitatea de accesare a fondurilor europene pentru dezvoltare şi promovare, dar şi pentru restaurarea bisericilor aflate pe această rută. „Asta înseamnă că vom putea aplica pentru finanțare națională sau europeană în vederea salvării, acolo unde este cazul, sau a punerii în valoare prin includerea în programe turistice a salbei de 43 de biserici de lemn din județul Arad”, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ.
Capital anunță că, în Olanda, Liturghiile publice de Crăciun, care în mod tradițional atrag foarte mulți credincioși, au fost anulate, având în vedere pandemia de COVID-19. Sfintele slujbe vor fi oficiate fără public şi difuzate la televizor şi on-line. Țara a intrat în carantină pe o perioadă de cinci săptămâni, fiind cea mai severă măsură adoptată până acum în Olanda, după ce numărul contaminărilor a înregistrat o creştere bruscă şi bilanţul deceselor a depăşit 10.000.