Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Timiș Online informează că preoții din parohia timișoreană Iosefin, Fundația „Preot Ioan Olariu” și Societatea Femeilor Creștine Ortodoxe au pregătit, cu ajutorul enoriașilor, peste 100 de pachete cu alimente, precum și hrană caldă, care au ajuns la familiile cu mulți copii și la persoanele defavorizate. De asemenea, au pregătit 300 de pachete cu dulciuri pentru copii şi, la solicitarea unui spital suport COVID, au fost achiziționate 160 de bucăți de cearșaf textil, fețe de pernă, învelitori pentru pilote și pături, în valoare totală de peste 6.000 de lei.
Ecopolitic semnalează că voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului continuă acţiunile de sprijinire a persoanelor defavorizate. În cadrul proiectului „Implică-te, împreună reuşim mai mult!”, copiii aflaţi în dificultate din Parohia „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Ploieşti şi cei de la Centrul de zi „Sfântul Stelian” din Urlaţi au primit haine, ghete, dulciuri şi jucării. „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel am primit cu bucurie la Centrul de zi pentru copii «Sfântul Stelian», din cadrul Fundaţiei «Bucuria Ajutorului», daruri din partea lui Moş Crăciun. Copiii au colindat la rândul lor, vestind Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos”, a declarat pr. Manuel Radu, de la centrul din Urlaţi.
Tot Ecopolitic publică mărturia unui preot, la 31 de ani de la Revoluție: 200 de tineri au venit pe jos aproape 30 de kilometri pentru a lupta alături de timișoreni. Pr. Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, a scris în Ziarul Lumina despre această întâmplare, după mărturia părintelui Radu Reja, acum pensionar. Este vorba despre o secvență din viața Parohiei Biled, situată la aproximativ 27 km de Timișoara, în direcția Sânnicolau Mare.
Observator Bistrița-Năsăud anunță „Caravana de Crăciun”, care aduce sărbătoare la Bistrița, în perioada 23-26 decembrie. Este un proiect realizat în premieră, după cum informează managerul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma. În cea de-a doua zi de Crăciun, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, se va afla la biserica de la Coroana, unde va oficia Sfânta Liturghie şi va colinda împreună cu bistriţenii, de la ora 12:00, la Panteon fiind programat un concert de colinde pe ecrane mari. Este publicat întreg programul, pe zile și ore.