Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Historia anunţă că portretul domnitorului Vasile Lupu, unul dintre cele trei fragmente de pictură murală extrase de la Biserica ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, în timpul lucrărilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, conservate și restaurate de către specialiștii Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), poate fi admirat în cadrul expoziției „Fragment. Experiența restaurării”, deschisă pentru public la MNIR până în 30 mai 2021: „Picturile extrase atunci și conservate până astăzi sub formă de fragmente ne arată că vechea pictură bizantină, în tehnică a fresco, a acestei biserici se caracteriza printr-un colorit delicat, armonios și natural. De asemenea, se remarca prin precizia și corectitudinea desenului, naturalețea mișcărilor personajelor și diversitatea compozițională a scenelor. (...) Chipul voievodului Vasile Lupu este reprezentat cu sprâncene negre, cu barbă și mustăți. Poartă pe cap o căciulă neagră cu surguci. Este înfățișat în costum de ceremonial, haină roșie cu două rânduri de brandenburguri și o mantie neagră deasupra”.
Q Magazine publică un interviu cu Ciprian Ciuraru, 27 de ani, din corul Mănăstirii Radu Vodă: „Am avut de când mă știu o înclinație spre muzică, moștenită probabil de la mama, deși nu am auzit-o cântând altundeva decât la biserică. Părinții mei erau nelipsiți de la Liturghia de duminică, iar eu le-am copiat exemplul. Încă din clasa întâi, părintele paroh Ștefan Nițu m-a luat în Sfântul Altar ca paracliser, unde mi-a încredințat rolul de a-l ajuta cu lumânările și cădelnița în timpul slujbelor. Din clasa a treia a fost inspirat să mă trimită la strană, unde am învățat după ureche cântările Sfintei Liturghii așa cum le interpreta cântărețul de atunci al bisericii”. Ulterior, tânărul a fost remarcat de părintele Nifon și invitat să se alăture grupului psaltic al mănăstirii.
Știri pe surse relatează că, întrebat dacă se va vaccina anti-COVID-19, părintele Constantin Necula a răspuns: „Este o chestiune de intimitate personală între mine și medicul meu de familie. (...) A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos (...). Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-L lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid, care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”.