Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse consemnează predica rostită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, duminică, la hramul Bisericii `Sfântul Antonie” din municipiu: „Timpurile pe care le trăim acum sunt marcate de necredință, de suferință și de grele și neașteptate încercări. De aceea, se cere să avem evlavia și răbdarea sfinților care au luptat lupta cea bună și au primit cununa, arătându-ne clar că nimeni nu se încununează dacă nu luptă după regulile jocului”. Ierarhul a explicat că „oricare ar fi provocările din veacul de acum, dacă Îl ascultăm pe Tatăl Creator și Proniator, noi vom merge înainte cu nădejde și cu spor”, iar în acest sens a citat din Sfântul Antonie cel Mare, care spune că „sufletul iubitor de Dumnezeu câștigă îndrumarea iubitoare a lui Dumnezeu, Îi mulțumește cu adevărat și către El își are tot sporul”. Biserica de lemn `Sfântul Antonie” a fost construită în anul 1769 în localitatea Brăzești (comuna Sartăș), cu hramul „Învierea Domnului”, iar în 1991 a fost strămutată în Alba Iulia, fiind resfințită și primind al doilea hram „Sfântul Antonie cel Mare”.
Tot Știri pe surse anunță că voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oferit sprijin material pentru 60 de persoane din Izvorani și Malamuc, în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” Părintele Nicolae Stan, din localitatea prahoveană Malamuc, a afirmat: „Biserica nu îi uită nici pe cei care nu mai pot veni la biserică sau vin foarte rar. Iată că acest lucru se întâmplă şi cu ajutorul voluntarilor care au venit împreună cu noi și i-au bucurat pe credincioşi cu aceste daruri binevenite în aceste vremuri tulburi”. Acelaşi sentiment l-a împărtăşit şi preotul Gabriel Piciu din localitatea ilfoveană Izvorani. Din februarie 2020 şi până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonaţi de Dănuţ Prună, au sprijinit 4.700 de familii din 22 de județe și au efectuat 193 deplasări în 150 de localități, oferind ajutoare de aproximativ 383.000 de lei.
Monitorul de Suceava și multe alte publicații consemnează drama preotului Mihai Ungurean, din comuna Iacobeni, care a fost găsit decedat într-un canal colector de la marginea drumului, în apropiere de casă. În vârstă de 59 de ani, preot la Biserica Roșu, el mergea spre casă când a căzut în șanțul-canal de la marginea drumului, care nu era acoperit. Polițiștii nu au suspiciuni privind cauza decesului, fiind vorba de o cădere accidentală, urmată probabil de hipotermie.