Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei relatează că aproximativ 200 de credincioși din Vidin, Brăilița și alte cartiere ale orașului au participat, duminică, la hramul Bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, deşi gerul coborâse mercurul termometrelor până la -8 grade C. Celor prezenți le-au fost împărțite ceai și hrană caldă, inclusiv sărmăluțe cu carne și afumătură, obicei statornicit încă de la sfințirea locașului. „Cu ocazia hramului bisericii, 65 de persoane nevoiașe au primit câte o masă caldă. Pe acești oameni îi ajutăm în mod constant. De asemenea, duminică, după Sfânta Liturghie, le-am împărțit credincioșilor ceai cald, pentru că era foarte frig, iar la urmă pachete cu hrană caldă și câte un calendar ortodox”, a precizat pr. Cristian Gagu, parohul bisericii.
Romanian Global News semnalează că platforma Red-Religie.ro a lansat secțiunea dedicată profesorilor care predau religie și limba și cultura română în diasporă. Platforma este o inițiativă a Colegiului Național Pedagogic „Gh. Lazăr” din Cluj, la care au colaborat profesori din toată țara. Lansarea a avut loc on-line și a fost transmisă pe paginile de Facebook și YouTube ale Episcopiei Ortodoxe Române din Italia. Platforma Red-Religie.ro oferă materiale și sugestii didactice realizate în diverse aplicații digitale care îi motivează pe elevi. Elaborarea acestor resurse s-a făcut în cadrul proiectului eTwinning „Limbă, cultură și spiritualitate românească”. Peste 300 de profesori din întreaga țară s-au mobilizat în realizarea unor resurse digitale care să acopere toată aria programei școlare, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, atât pentru actul de predare, cât și pentru cel de evaluare.
Știri pe surse scrie că ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, şi Eugeniu Vizir, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în Franţa, au depus vineri flori la statuia lui Mihai Eminescu din Paris. „Ziua nu se dezmeticise complet şi eram la statuia lui Eminescu din Paris. Împreună. De 15 ianuarie am adus flori, alături de colegii de la Ambasada Republicii Moldova”, a scris pe Facebook ambasadorul Luca Niculescu. Statuia lui Eminescu de la Paris se află pe Rue des Écoles, peste drum de Collège de France. În apropiere se găsesc locaşul ortodocșilor români, Biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, și Universitatea Sorbona. Statuia a fost inaugurată în 1989, când s-au împlinit 100 de ani de la moartea poetului, fiind opera sculptorului român din diasporă Ion Vlad.