Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Bună ziua, Brașov relatează că, duminică, la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din cartierul Bartolomeu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Diaconul Cătălin Florin Stanciu a fost hirotonit preot misionar în cadrul Protopopiatului Braşov, iar preotul Bogdan George Brânzea, de la Capela „Izvorul Tămăduirii” din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov-Stejeriş, a fost hirotesit iconom pentru activitatea sa misionară în această unitate medicală, unde este şi asistent medical, aşadar îngrijeşte bolnavii internaţi aici prin lucrarea de preot, dar şi de cadru medical. Părintele Daniel-Ilie Colceriu a amintit activităţile social-filantropice desfăşurate de comunitatea parohială în această perioadă dificilă.
Adevărul de Piatra Neamț a publicat un documentar despre „istoria bisericii seculare a românilor transilvăneni fugiţi la poale de Ceahlău de prigoana Curţii de la Viena”. Biserica de lemn din satul Bistricioara, veche de peste 250 de ani, stă mărturie a vremurilor în care românii din Transilvania au decis să treacă munţii, sperând că vor avea un trai mai uşor, scăpând de asupririle la care erau supuşi de Curtea de la Viena. Lăcaşul de cult datează de pe la 1750-1775 și „apariţia sa a fost o urmare a evenimentelor de la cumpăna celor două secole, XVII şi XVIII, din Ardeal, când românii au fost nevoiţi să ia drumul pribegiei, trecând munţii, pentru a-şi păstra graiul, tradiţiile şi religia ortodoxă”.
Monitorul de Suceava consemnează că Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-a aflat sâmbătă în mijlocul credincioșilor din Parohia Slătioara, Protopopiatul Fălticeni. Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi“ și-a sărbătorit ocrotitorii, iar ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie după ce credincioșii satului l-au întâmpinat cu pâine și sare, în haine naționale, după obiceiul locului. În cuvântul de învățătură, arhiereul le-a vorbit celor prezenți despre importanța Sfinților Trei Ierarhi în viețile tuturor, subliniind că nevoia apărării dreptei credințe a fost și atunci, dar este și acum: „Sfinții Trei Ierarhi ne cheamă la o mai autentică asumare a credinței, nu în afară, ci înlăuntru. (...) Numele lor se identificau cu credința lor. Asta ar trebui să învățăm de la ei. Să nu fie o ruptură, să nu fie o fractură, să nu fie o separație între ceea ce noi suntem, ca mărturisire, ca înscriere, ca declarație, și ceea ce facem noi în viețile noastre”.