Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Opinia Timișoarei și PRO TV semnalează că Mitropolia Banatului a donat frigidere noi, de mare capacitate, centrelor de vaccinare anti-COVID-19 deschise de primărie, pentru păstrarea dozelor de vaccin în condiții optime. „Centrul eparhial a răspuns prompt solicitării primite de la autoritățile locale de a sprijini nou înființatele centre pentru vaccinarea populației cu două frigidere noi și de mare capacitate, necesare păstrării vaccinurilor în condiții optime. (…) Săvârșind asemenea fapte de întrajutorare, Biserica rămâne credincioasă îndemnului mântuitor: «Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui» și împlinește cuvântul Apostolului Pavel: „Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Banatului.
Informația zilei relatează că, la sărbătoarea Întâmpinării Domnului, „bisericile din judeţul Satu Mare au fost pline, dar creştinii au avut grijă să respecte toate regulile de protecţie impuse în această perioadă, precum şi cele de distanţare”. La Biserica `Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, de pildă, s-au adunat mulți credincioşi, chiar dacă praznicul a picat în zi lucrătoare. `Întâmpinarea Domnului ne aduce aminte de sosirea Mântuitorului la Templu, la 40 de zile după Naşterea Sa”, a explicat părintele paroh Cristian Peteri.
Ziarul Prahova scrie că noua biserică din Parohia Pleașa, comuna Bucov, va fi unul dintre lăcașurile de cult „în care spiritualitatea se va contopi cu modernitatea” datorită donațiilor, banilor de la bugetul local, dar și preotului paroh Marius Gheorghe. „Săptămâna aceasta încheiem încă o lucrare extrem de importantă la noua noastră biserică: montarea sistemului de încălzire prin pardoseală. Mai avem mult de muncă, dar suntem bucuroși și încrezători că Dumnezeu ne va ajuta să ne mutăm, cât mai curând, în noua biserică. După toată această pribegie și jertfă de a sluji afară, în frig, ploaie, caniculă și vânt, sau în căminul cultural, pentru că în biserica veche, spațiul fiind restrâns pentru a respecta normele sanitare în vigoare, nu încap credincioșii care doresc să participe la Sfintele Slujbe, am înțeles câtă nevoie avem de această nouă biserică”, au afirmat reprezentanții Parohiei Pleașa.