Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse relatează că la Mănăstirea „Sfânta Treime”-Buciumeni din judeţul Galaţi, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc Sinaxa monahală a stareţilor, stareţelor, duhovnicilor şi economilor din mănăstirile aflate în cuprinsul arhiepiscopiei. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de ieromonahi, în prezența ierarhului, care după slujbă a ţinut cuvânt de învăţătură despre vocația şi misiunea pe care monahul o are în mănăstire şi în slujirea semenilor, evidenţiind sprijinul acordat în pandemie de mănăstirile eparhiei prin confecţionarea unui număr mare de măşti de protecţie şi oferirea de alimente şi produse de igienă centrelor de carantină şi persoanelor nevoiaşe. La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a binecuvântat noul cabinet medical şi trapeza „Sfântul Mucenic Trifon”, construită în ultima perioadă de timp.
Tot Știri pe surse consemnează că atitudinea promptă a Bisericii Ortodoxe Române faţă de panourile antiortodoxe dintr-un mall bucureștean a condus la înlăturarea acestora. Patriarhia Română a luat atitudine împotriva acestor panouri expuse într-un așa-numit „Muzeu al Kitsch-ului”. După ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a condamnat batjocorirea preoților ortodocși și a simbolurilor creștine în general, conducerea mall-ului a decis să înlăture panourile.
Agerpres a publicat un documentar dedicat împlinirii a 5 ani de când Papa Francisc şi Patriarhul Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii s-au întâlnit, în ziua de 12 februarie 2016, la Havana. Papa Francisc a făcut atunci o escală înainte de a merge în Mexic pentru o călătorie apostolică, iar Patriarhul Kirill se afla în vizită oficială. Întâlnirea, pregătită cu mult timp înainte, s-a încheiat cu semnarea unei declaraţii comune, care, la primul său punct, exprimă recunoştinţa faţă de Dumnezeu a celor doi lideri creştini pentru această întâlnire, prima din istorie. Principalele subiecte ale declaraţiei comune, semnate de Papa Francisc şi de Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse la finalul întâlnirii, fac referire, între altele, la excluderea prozelitismului, persecuţia creştinilor, libertatea religioasă, inegalităţi şi migranţi, familia şi căsătoria, avortul şi eutanasia.