Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
PRO TV semnalează că Paul Kingsnorth, cunoscut scriitor englez, a fost botezat ortodox la vârsta de 49 de ani, la mănăstirea românească din Shannonbridge, Irlanda, de către preotul Tudor Ghiță, parohul comunității românești din Galway. Evenimentul a avut loc chiar de Bobotează. „Am ieșit din apă foarte înfrigurat, dar plin de bucurie și pace. Și cu sentimentul tot mai puternic că am ajuns acolo unde îmi era locul. Primirea mea în Biserica Ortodoxă Română este un mare privilegiu. Și comunitatea românească de aici, din Irlanda, m-a primit ca o familie”, a spus scriitorul. Preotul a povestit că nu a încercat nici o clipă să-l convertească pe Paul Kingsnorth, dar cei doi s-au întâlnit adesea la mănăstire și au stat mult de vorbă.
Știri pe surse relatează că persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire din Capitală şi-au sărbătorit vineri ocrotitorul, pe Sfântul Meletie, cel care a explicat prin semne taina Preasfintei Treimi atunci când i-a fost acoperită gura ca să nu mai vorbească. Slujba a fost oficiată, în limbajul semnelor, de către preotul comunităţii hipoacuzice din Bucureşti, pr. Ilie Mirel, la biserica Parohiei Parc Rahova 1. Părintele a fost preot la penitenciarul Rahova, apoi a fost alături de cei condamnaţi pe viaţă, a slujit la Casa de copii bolnavi de SIDA şi la Aşezământul persoanelor vârstnice de la Ciolpani, unde a avut primul contact cu hipoacuzicii. „Aveam trei persoane surde şi mi-am dorit să pot comunica cu ele, dar era o prăpastie destul de mare între noi și atunci m-am înscris la cursuri de limbaj mimico-gestual”, a afirmat pr. Mirel.
Tot Știri pe surse semnalează că în noul lăcaș de cult românesc de la Montichiari s-a slujit pentru prima dată marţi seară. Protoiereul Gelu Porumb, preotul paroh Gabriel Pandrea și mai mulți clerici au oficiat Sfințirea mică a apei și Taina Sfântului Maslu. „Povestea noii bisericii românești ilustrează foarte bine zicala «Omul sfințește locul». Construcția este de fapt un capannone, cum zic italienii, adică o fostă hală de producție. În anul care s-a încheiat, în paralel cu lucrările la interior au fost amenajate spațiile exterioare, s-a realizat iconostasul din lemn de stejar cu toate icoanele, dar și sistemul audio. Amenajarea interiorului a început în iunie 2020. Până la sfințirea lăcașului de cult mai sunt multe cheltuieli, iar parohia pune la dispoziția celor care doresc să devină ctitori un cont pentru donații”.