Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Adevărul scrie despre comunitatea din Breaza de Buzău care se mobilizează pentru strângerea de fonduri necesare refacerii bisericii din satul Vispeşti, distrusă parţial de un incendiu, în data de 9 februarie. Preotul paroh a început demersurile de renovare a lăcaşului vechi de două secole şi a deschis un cont bancar pentru donaţii. Localnicii îşi pot pune contribuţia în urna amplasată în incinta Primăriei Breaza. Biserica a ars în întregime pe interior, după ce fusese controlată de pompieri chiar în aceeaşi dimineaţă. Din Altar abia au mai scăpat câteva cărţi sfinte şi obiecte de cult.
Cotidianul relatează despre sprijinul acordat de cultele religioase autorităților în procesul de informare a credincioșilor despre vaccinare, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit în videoconferință cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte, principalele teme dezbătute vizând aspecte legate de campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării pentru populaţie. Reprezentanții celor 17 culte religioase prezenți la întâlnire și-au exprimat susținerea pentru procesul de informare a credincioșilor cu privire la această campanie de vaccinare și au apreciat colaborarea bună dintre CNCAV și Secretariatul de Stat pentru Culte.
Știri pe surse anunță că Patriarhia Antiohiei a publicat un punct de vedere despre vaccinul anti-COVID, în care se subliniază: „Biserica consideră că subiectul vaccinării nu este specific domeniului studiilor teologice și spirituale, ci, mai degrabă, este specific domeniului științei medicale și autorităților ei”. Textul, structurat în șapte puncte, începe cu afirmarea convingerii Bisericii în rolul esențial pe care l-a avut progresul științific în decursul timpului. „Biserica încurajează cercetarea științifică și oamenii de știință și binecuvântează orice inițiativă care contribuie la progresul omenirii și ușurează suferința umană”. De aceea, Biserica se roagă pentru „toți cei care lucrează pentru protejarea și slujirea vieții omenești, incluzând cercetătorii, oamenii de știință, doctorii, asistentele și toți lucrătorii de sănătate din spitale”.