Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
În Cotidianul, Ion Vieru scrie despre Biserica Ortodoxă Română: „Această navă celestă pentru neamul românesc, Sfânta Biserică Ortodoxă Română, se află continuu la mari intersecții, unde adversarii își transferă propriile incapacități în ponegrirea credinței milenare. Traversând deșertul comunist într-o formă instituțională care depune mărturie vie asupra vocației sacrului, Biserica națională se reface prin oameni cu adevărat patrioți și capabili a participa la efortul de regăsire (…). Astăzi, la fel ca în cele mai dificile momente, Biserica rămâne sprijinul absolut. Îl regăsesc cu absolută relevanță pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel desăvârșit teolog, îndrumător al Sfintei Biserici, cu smerenia și vocația pilduitoare în exercițiul public”.
Știri pe surse menționează mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie: „Biserica a contribuit activ la dezrobirea romilor și susține incluziunea lor socială”, transmis de Arhiepiscopul Râmnicului sâmbătă, la comemorarea romilor trecuți la Domnul în deportări și robie. Evenimentul, organizat de Centrul eparhial, a marcat împlinirea a 165 de ani de la Dezrobirea romilor din Principatele Române. Au participat reprezentanți ai romilor, ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, precum şi oficialități locale.
Timiș Online semnalează că, la 52 de ani de la moartea primului Mitropolit al Banatului, Vasile Lăzărescu, reprezentanții Arhiepiscopiei Timişoarei au dezvelit un bust al acestuia în satul său natal, Cornești, realizat de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu. La manifestare au fost prezenți nepoții acestuia, care locuiesc încă în Cornești, primarul din Orțișoara și Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Vasile Lăzărescu s-a născut la 1 ianuarie 1894, în Jadani, astăzi Cornești, județul Timiș. S-a călugărit în 1928, iar la 21 octombrie 1933 a fost ales Episcop al Caransebeșului. În 12 iunie 1940 a devenit Episcop al Timișoarei, pentru ca din 1947 să fie Arhiepiscop și primul Mitropolit al Banatului.
Gazeta de Bistrița publică raportul donațiilor Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pentru anul 2020, un an considerabil mai greu pentru majoritatea oamenilor. Raportul face referire la banii donați de Biserică, la contribuţiile oamenilor către lăcașurile de cult prin cutia milei, precum și la alte proiecte. Sunt detaliate ajutoarele oferite de Biserică instituțiilor sanitare, comunităţii în general și cele pentru copii.