Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri TVR publică un interviu cu părintele Andrei Dosoftei din Scoția. Parohia în care slujeşte cuprinde orașele Aberdeen, Dundee, Inverness şi zonele limitrofe. „Ţin minte că, mergând într-un supermarket cu soţia, oamenii se uitau la mine destul de rezervaţi (...): nu puteam fi catolic, pentru că aveam soţie, evreu, la fel, pentru că nu aveam perciuni, musulman nici atât, pentru că era sesizabilă crucea, iar pastor nu, pentru că nu aveam reverendă. (…) În Marea Britanie, preoţii lucrează în IT, construcţii, inginerie, livrări. Eu am lucrat ca ospătar, ca infirmier în asistenţă socială privată, în construcţii, administraţie, traduceri, iar în prezent lucrez în livrări. Fără un loc de muncă nu te poţi întreţine. Nu e uşor să fii tată, preot şi angajat, însă situaţia o impune”, povesteşte părintele Andrei.
Știri pe surse semnalează că părintele paroh Florin Danu, de la Parohia Lada, județul Teleorman, a ajutat din nou mai multe femei să facă ecografii gratuite, în urma parteneriatului, de peste un an, al parohiei cu clinica dr. Adina Negoiță din București. În scurt timp a primit 40 de cereri. Înscrierile se vor relua din luna mai, deoarece medicul poate programa maximum trei ecografii gratuite pe săptămână. „Au putut face ecografii, gratuit, peste 60 de femei din parohia noastră. Majoritatea nu-și mai făcuseră niciodată această investigație, iar șase doamne au depistat astfel niște probleme pe care le-au şi tratat”, a precizat pr. Florin Danu. Prin Asociația „Mană Cerească”, el construiește case sociale și susține un centru de sprijin pentru copiii cu risc de abandon școlar. În 2019 a modernizat toaleta școlii din comună.
Adevărul scrie despre exemplul „pentru o lume întreagă” al preotului Gabriel Chereji din satul Cuţa, judeţul Satu Mare, care, până acum trei ani, slujea ca diacon în Franţa, însă iubirea de ţară l-a adus înapoi, remarcându-se prin acte de binefacere. Recent, a venit în sprijinul unui enoriaş care suferă de un handicap şi a cărui casă a fost mistuită de flăcări. Alături de alţi credincioşi din parohie şi cu ajutorul donaţiilor, preotul s-a implicat imediat în reabilitarea casei, demersul său fiind susţinut şi de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, care a donat 10.000 de lei din Fondul central misionar, alocat prin proiectul eparhial „Construieşte o casă, zideşte suflete”. În plus, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, au anunţat că vor dona din salariul propriu câte 5.000 de lei.