Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Monitorul de Suceava scrie despre redeschiderea Mănăstirii Solca și numirea primului stareț după 236 de ani. Evenimentul a fost o prioritate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, anunțată la doar câteva zile după întronizarea ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Duminică, 7 martie 2021, după 236 de ani de la închiderea Mănăstirii Solca de către Imperiul Habsburgic, a fost instalat noul stareț al mănăstirii. Este al 25-lea stareț și primul după 236 de ani!
Dorohoi News anunță că duminică, 7 martie 2021, a fost instalat noul preot slujitor la Biserica „Sfânta Vineri” din Dorohoi. Preot paroh a fost învestit părintele Bogdan Călinescu, iar preot coslujitor a fost numit pr. Teodor Cătălin Budacă, cel care timp de 13 ani a fost preot paroh la Parohia Racovăț - Pomîrla. Noul paroh a fost un colaborator apropiat al părintelui Constantin Muha. A absolvit Seminarul Teologic Dorohoi, Facultatea de Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași și Facultatea de Geografie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Este profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Dorohoi, unde predă geografia.
Rotalianul semnalează că în Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” din Padova Nord, Limena, Italia, s-a desfășurat în ultima lună proiectul catehetic „Dar din dar se face Rai”, în colaborare cu Parohia Pacea din Botoșani. În cadrul proiectului, copiii au realizat mărțișoare și felicitări, vândute apoi în scop caritabil. „La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, în contextul «Anului omagial al pastorației românilor din afara granițelor țării», acest proiect a înfrățit cele două parohii, creând o punte de legătură între românii de aici și cei de acasă”.
Puterea relatează că sâmbătă, în faţa sediului televiziunii publice a Ciprului, a fost organizat un protest față de melodia înscrisă la concursul Eurovision. Potrivit protestatarilor, piesa „El Diablo” promovează satanismul și contravine moralei Bisericii creştine. La Nicosia, unii demonstranţi au purtat cruci și pancarte pe care scria „Pocăinţă şi întoarcere la Hristos”. Televiziunea cipriotă şi interpreta piesei, Elena Tsagrinou, susţin că versurile sunt alegorice şi vorbesc, de fapt, despre relaţia abuzivă dintre doi parteneri. Marţi, Biserica Ortodoxă a Ciprului a făcut apel la retragerea cântecului. Finala Eurovision se va desfășura în luna mai la Rotterdam, Olanda.