Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Ştiri pe surse consemnează că Patriarhia Română, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, consideră că aceia care vor să introducă pe tema agendei publice eventuale restricții de Paște au „fie un discutabil gust pentru situații limită și conflictuale majore, fie incapacitatea crasă de a învăța ceva din trecutul recent”. Biserica este „cel mai ordonat și curat spațiu privat de utilitate publică din societate”, iar eventualele restricții „trebuie cântărite totdeauna de acum înainte cu cel mai fin discernământ dobândit dintr-o recentă și dureroasă experiență. (...) Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorități și cultele religioase. Un dialog (...) căruia nu i se face nici un serviciu prin lansarea în spațiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat și cultele religioase (ai căror membri compun covârșitoarea societate civilă), și să inducă un nefiresc orizont sumbru de așteptare în societatea creștină din România”.
Tot Știri pe surse semnalează că ministrul de interne, Lucian Bode, a făcut afirmații într-o notă optimistă privind participarea credincioșilor la slujba de Înviere. „Există scenarii pe care lucrăm, urmărim evoluția, sunt absolut convins că măsurile pe care le luăm vor duce la scăderea numărului de cazuri”, a spus demnitarul, care a subliniat că este ,,creștin ortodox practicant, așa m-am născut și așa vreau să mor”. Totodată, şi-a exprimat convingerea că, ,,așa cum a fost la Crăciun, Anul Nou, Bobotează (...), așa ne vom descurca și la Sfintele Sărbători de Paște, printr-o colaborare cu Biserica Ortodoxă, printr-o delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”.
Ora de Sibiu anunță că elevi din comuna sibiană Păuca au primit din partea Bisericii măști de protecție pentru a le folosi în timpul orelor de curs. Nu mai puțin de 2.000 de măști de protecție de unică folosință au fost împărțite în trei școli din comuna mai sus menţionată, donația fiind din partea Parohiei Broșteni. „Cu sprijinul BRK - Crucea Roșie Bavareză (Germania) și al Parohiei Ortodoxe Române Erlangen (Germania), Parohia Broșteni din judeţul Sibiu ajută şcolile din Păuca prin donarea a 2.000 de măști medicale de unică folosință, măști ce vor fi folosite în cele trei școli din comună”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.