Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Ziua de Vest anunță că Arhiepiscopia Timișoarei, prin Sectorul social-filantropic, cu implicarea directă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, sprijină din nou unitățile medicale aflate în lupta cu pandemia de COVID-19. Spitalul CFR Timișoara a primit peste 350 de lenjerii de pat de unică folosință, așternuturile fiind confecționate de monahiile de la Centrul eparhial din Timișoara, din solidaritate cu cei aflați pe patul de suferință. Ajutorul se înscrie în seria acțiunilor filantropice întreprinse de Arhiepiscopie de la începutul pandemiei, în vederea sprijinirii personalului medico-sanitar și a celui auxiliar, precum și pentru combaterea crizei de sănătate publică provocată de noul coronavirus.
Arad Online relatează despre alocarea, în 2020, de către Centrul Municipal de Cultură Arad (CMCA), a sumei de 720 de mii de lei pentru cultele religioase. Conform raportului întocmit de compartimentul Proiecte-Culte, patru contracte, în sumă totală de 470 de mii de lei, au fost semnate cu Biserica Ortodoxă, iar alte două, de 250 de mii de lei, cu cultul penticostal. Arhiepiscopia Aradului a primit, pe două contracte, 190.000 de lei pentru lucrări de reparații interioare și exterioare ale imobilului de pe strada Episcopiei nr. 42, alți 90.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reparații exterioare și interioare pe strada Sava Tekelja nr. 6, pentru schimbarea destinației din locuință în centru medical și 190.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție la noua biserică din Parohia ortodoxă „Schimbarea la față”-Arad Șega II.
Impact relatează despre ceremoniile militară și religioasă desfăşurate la monumentul „Aripi” din București, în semn de recunoaștere a celor care au luptat împotriva comunismului, regim care a dus o luptă continuă împotriva credinței creștine şi care a fost combătut de mulți români fie că şi-au pierdut viața în închisori, fie au avut de suferit grav. Biserica îi pomenește la fiecare Sfântă Liturghie pe acești luptători anticomuniști. Preasfinţitul Părinte Varlaam, Episcop-vicar patriarhal, a spus că „există o asemănare între cei care au murit acum 1.700 de ani pentru Hristos și luptătorii anticomuniști care au murit sau au suferit în perioada regimului comunist, întrucât și aceștia L-au mărturisit pe Hristos cu o forță sufletească exemplară”. De aceea, este firească pomenirea luptătorilor împotriva unui regim ateist, anticreștin, în ziua pomenirii celor 40 de Sfinți Mucenici de la Sevastia, a precizat Preasfințitul Părinte Varlaam.