Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Ziarul Unirea publică mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în care spune că „timpul Postului Mare este un dar oferit nouă de către Biserică. Fie că trăim în lume sau într-o mănăstire, perioada de rugăciune, post şi pocăinţă este folositoare tuturor celor care doresc să intre în Sfânta şi Strălucita Sărbătoare a Paştilor. În acest sezon liturgic, creştinul care posteşte îmbracă deja pe Hristos, pentru a participa încă şi mai deplin la pătimirile Sale şi a ieşi împreună cu El din mormânt, biruitor asupra răului şi a morţii. În timp ce începem călătoria postului, noi suntem făcuţi conştienţi, prin Canonul de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul şi prin ciclul slujbelor religioase, că păcatul şi moartea ne-au îndepărtat de Dumnezeu şi pe unul faţă de altul”.
Știri de Sibiu reflectă predica Înaltpreasfinţitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, susținută la Biserica „Înălţarea Domnului” din Şaroşul pe Târnave, judeţul Sibiu, înainte de intrarea în Postul Mare: „Evanghelia din duminica dinaintea începerii Postului Mare ne aminteşte trei porunci. Prima dintre ele este cea a iertării, un suport al rugăciunii pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nouă. (…) A doua poruncă se referă la modul în care noi vom posti. (…) A treia poruncă se referă la fapta cea bună. Înainte de a fi conştienţi că postul este un act voluntar, un act al libertăţii noastre, trebuie să ştim că postul, pentru ca să fie primit, trebuie să fie o taină a noastră”, a transmis înaltul ierarh.
Zi de zi consemnează că, în Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara ţării, Patriarhia Română, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, organizează Concursul național catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni”. În cadrul acestuia, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-au desfășurat activități cu tinerii din grupul de cateheză al Parohiei Ortodoxe Române Reghin - Iernuțeni, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Lucia”-Veneția I. „Tema aleasă de tinerii noștri, generoasă și profundă deopotrivă, reprezintă o parte din sufletul fiecăruia dintre noi: «O frântură de Românie în fiecare familie creștină». Cele două parohii înfrățite și-au propus realizarea unui proiect de prezentare și cunoaștere a realităților din cele două comunități, precum și de creare a unei legături de prietenie între copiii din cele două parohii”, a precizat pr. prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean.