Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Alba 24 scrie despre Biserica „Buna Vestire” din Almașu Mare, județul Alba, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult bizantin din România. Construită la începutul secolului al XV-lea, ea păstrează în absida Altarului câteva fragmente de pictură murală din ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea. Deși starea de conservare este precară, indiciile stilistice păstrate trimit spre atelierul lui Stan Zugravul din Rășinari, cunoscut și ca Stan din Orăștie, localitate unde și-a stabilit reședința și a inițiat în tainele zugrăviei mai mulți ucenici, între care soția și fiica sa. Biserica se compune dintr-o absidă semicirculară decroșată, naos dreptunghiular și turn-clopotniță de formă pătrată, integrat fațadei vestice. Bolțile s-au prăbușit în 1863, sub propria lor greutate și în urma alunecărilor de teren.
Obiectiv de Suceava anunță că sprijinul financiar estimat a fi alocat anul acesta de Primăria municipiului Suceava pentru unitățile de cult este de 3,5 milioane de lei. Din această sumă, primarul propune ca 1,5 milioane de lei să fie alocaţi Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru un nou sediu. Ca și în anii trecuți, suma prevăzută pentru Parohia „Nașterea Domnului” este de 1 milion de lei. Parohiile „Sfântul Andrei” și „Sfinții Trei Ierarhi” vor putea beneficia de 100.000 de lei, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat. Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” ar putea primi 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la biserică şi capelă, iar Parohia „Sfinții Arhangheli” va primi aceeași sumă pentru continuarea lucrărilor de renovare a casei mortuare și a casei sociale.
Știri pe surse consemnează că, în Duminica Ortodoxiei, parohia românească „Sfânta Muceniță Agata” din Catania, Italia, a venit în sprijinul oamenilor fără posibilităţi materiale care trăiesc în cele două zone din jurul oraşului, numite Campo nomadi. Prin bunăvoinţa preotului paroh Mihai Gabriel Ichim şi a credincioşilor, 100 de persoane au primit hrană caldă. „Trebuie să Îl recunoaștem pe Hristos nu numai în icoană, ci să fim aproape de fiecare sărman și om ce are nevoie de ajutorul nostru”, se menţionează pe site-ul Episcopiei Italiei. După oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohiei, cei prezenţi s-au rugat alături de preotul lor, au ascultat Pastorala Sfântului Sinod transmisă cu prilejul Duminicii Ortodoxiei şi au donat pentru colectă la Fondul Central Misionar.