Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Știri pe surse îl citează pe Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a spus în predica duminicală de la Catedrala din Suceava că „suntem aduși înaintea Domnului, venim la întâlnirea cu Dumnezeu nu singuri, ci aduși de un necaz, de o boală. Ce minunat ar fi să nu fie așa! Ce minunat ar fi să nu fie nevoie de o boală, de o epidemie, de un necaz, de un eșec pentru a mă întâlni cu Dumnezeu”. Ierarhul a rostit aceste cuvinte în contextul Evangheliei vindecării paraliticului din Capernaum, accentuând faptul că nu mergem întotdeauna în mod voit înspre Dumnezeu, ci ajungem la El, de cele mai multe ori, forţaţi de împrejurări. „Avem libertate, nimeni nu poate îngrădi într-atât încât să ne lege de mâini și de picioare și să nu putem intra în biserică sau să nu putem posti sau să nu putem să ne rugăm”, a mai spus ierarhul, care a subliniat că unele piedici vin şi din societatea actuală, care „nu ne susține în apropierea noastră de Dumnezeu”. De aceea, i-a îndemnat pe cei prezenți să se apropie de Dumnezeu, în ciuda tuturor obstacolelor care le ies în cale și să Îi mulțumească pentru toată dragostea și bunătatea Sa, pentru grija părintească și pentru iertarea păcatelor.
Tot Știri pe surse semnalează că cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlă din Transilvania, de la Muzeul „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel, a primit duminică vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În colecţia muzeului se află peste 600 de icoane pe sticlă din zonele geografice Nicula, Valea Mureşului, Făgăraş, Braşov și Mărginimea Sibiului. Ierarhul a făcut această vizită întrucât a slujit în biserica aflată în proximitatea instituţiei muzeale. În omilia de la Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa faptelor bune pentru mântuire: „Nu este suficient numai să postim cu postul de bucate, punând propriul trup la osteneală, ci trebuie mai ales să împărtăşim și să înmulțim dragostea dumnezeiască pe care am primit-o de sus, ca dar, şi care este în sufletul nostru și fără de care nu putem trăi. Trebuie s-o înmulţim prin lucrările pe care noi le săvârşim în viață, ajutând pe cel în suferință, prin aducerea lui la Hristos, Doctorul și Tămăduitorul deplin”.