Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Știri pe surse consemnează că Preasfinţitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a participat la întronizarea Mitropolitului Visarion al Spaniei și Portugaliei și Exarh al Mării Mediterane - Patriarhia Ecumenică. Ceremonia a avut loc în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Andrei” și „Sfântul Dimitrie” din Madrid. Delegatul Patriarhului Ecumenic a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Maxim, Mitropolitul Elveției. Înaltpreasfinţitul Părinte Visarion a fost ales în demnitatea de Mitropolit de Sinodul Patriarhiei Ecumenice în 14 ianuarie 2021 și a fost hirotonit de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la 25 ianuarie 2021, în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Fanar.
Monitorul de Suceava scrie că procesul de restaurare a bisericii-monument UNESCO de la Pătrăuți, cea mai veche rămasă de la Ștefan cel Mare, va fi finalizat în acest an. Duminică se va reînființa oficial mănăstirea de maici desființată de autoritățile habsburgice în 1783, aşadar obștea va fi refăcută după mai bine de 200 de ani. În 4 aprilie va fi oficiată slujba festivă care va marca reînființarea Mănăstirii Pătrăuți. Biserica a fost arsă de cazaci și tătari în 1653, și de polonezi în 1684. După anexarea Bucovinei de către habsburgi şi desfiinţarea mănăstirii, biserica devenise una parohială. Academicianul Răzvan Theodorescu consideră biserica de la Pătrăuţi drept „emblema Ortodoxiei româneşti”.
Turnul Sfatului publică un documentar despre Editura Andreiana a Mitropoliei Ardealului, cea mai veche editură (171 de ani) a românilor ardeleni din Sibiu, care a ocupat un loc aparte în planul cultural de emancipare a românilor elaborat de Mitropolitul Andrei Șaguna. Aici s-au tipărit, între altele, „Telegraful Român”, cel mai vechi ziar român cu apariție neîntreruptă, Calendarul „Îndrumător Bisericesc” și o mulțime de manuale pentru școlile confesionale inițiate de Șaguna. Astăzi, Andreiana își duce mai departe misiunea nobilă de a tipări publicații de valoare, situându-se între editurile de top din România. În anul 2020, Editura Andreiana a fost acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice pentru domeniul Teologie. Totodată, a fost realizată și o arhivă digitală în care pot fi găsite atât conținuturi teologice, cât și informații despre sănătate, agricultură, meșteșugărit sau povestiri.