Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse publică integral Cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la vernisajul expoziţiei „Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidere”, organizată de Biblioteca Academiei Române şi Mănăstirea Voroneţ. „Am primit cu deosebită bucurie invitația de a participa la vernisajul expoziţiei organizate de Biblioteca Academiei Române şi Mănăstirea Voroneţ, dedicată împlinirii anul acesta, 2021, a 533 de ani de la înfiinţare (1488) şi 30 de ani de la redeschiderea Mănăstirii Voroneţ (1991). Mănăstirea Voroneț este un dar binecuvântat al lui Dumnezeu nu doar pentru ţinutul Bucovinei, cu mănăstiri şi biserici străvechi, cu sfinţi voievozi, ierarhi şi cuvioşi, care au păstrat unitatea poporului şi a credinţei sale apostolice, ci este și un dar binecuvântat al lui Dumnezeu pentru întregul neam românesc”, a spus Patriarhul României.
Romanian Global News anunță că Parohia românească „Sfântul Emilian” din Orbassano-Torino, înființată în 2016, își construiește biserică nouă. Sâmbătă a fost montată turla, iar pe aceasta crucea sfințită în urmă cu două săptămâni. Momentul a fost filmat și postat pe contul de Facebook al parohiei. Construcția lăcaşului a început în septembrie 2019, iar piatra de temelie a fost sfințită de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Adevărul de Alba Iulia relatează că la sediul Protopopiatului Sebeş a avut loc un curs de prim-ajutor destinat tinerilor, ca parte a „Lunii pentru viaţă”, predat de Crucea Roşie Română - Filiala Alba Iulia, partener al evenimentului alături de protopopiat. În timpul atelierelor practice, desfăşurate în perioada 13-27 martie 2021, tinerii din Sebeş au deprins manevre de resuscitare şi salvare de la o echipă de doctori, asistente şi traineri dotaţi cu materiale didactice moderne. Au fost instruiţi astfel încât să poată acţiona în caz de stop cardiorespirator, înec, fractură, incendiu, leşin, accident, şoc, plagă, muşcătură, infectare şi multe alte urgenţe medicale. Tinerii participanţi vor primi certificate şi legitimaţii de prim-ajutor recunoscute internaţional, care îi abilitează să intervină în caz de necesitate în biserică, şcoală sau oriunde altundeva. Acţiunea a fost receptată cu entuziasm de către tinerii, preoţii şi profesorii de religie din Protopopiatul Sebeş.