Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Evenimentul zilei publică un interviu cu Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în care afirmă că starea de pandemie ne cheamă să reflectăm mai des şi mai profund la importanţa felului de trăire a vieţii omului pe pământ și asupra dimensiunii spirituale a sufletului: „Încă un număr destul de mare de oameni își pun problema credinței și nădăjduim că ei trec peste această încercare la care ne supune pandemia. Nădăjduim să trecem cu toții peste ea, iar lumea să reintre în normalitate. Este o încercare această pandemie. Dacă ar fi să cităm din Sfânta Scriptură, am merge la Sfântul Apostol Pavel, care a încercat să explice rațiunea din spatele suferinței, a bolii. Pe omul inteligent, pandemia ar trebui să-l ajute să se facă mult mai bun”.
Ziarul de Iași relatează despre slujba de înmormântare a părintelui Dumitru Merticariu, oficiată la Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor” - Banu, unde a trudit o bună parte din activitatea sa. „Întrucât este ctitor, ca unul ce a contribuit decisiv la lucrările recente de restaurare a Bisericii Banu, părintele Dumitru Merticariu va fi înmormântat chiar lângă acest lăcaş de cult”, a precizat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Fostul preot paroh al Bisericii Banu a trecut la cele veşnice în dimineaţa zilei de 7 aprilie, în urma unor suferinţe îndelungate. „A fost unul dintre preoţii cei mai jertfelnici, iar prin strădaniile lui, cu binecuvântarea Patriarhului de astăzi, Mitropolitul de atunci, şi apoi cu binecuvântarea actualului Mitropolit, cu sprijinul enoriaşilor şi, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu, a repus într-o lumină extraordinar de frumoasă Biserica Banu”, a spus pr. Bogdan Ţifrea.
Mesagerul de Sibiu aminteşte că, în 2006, câţiva oameni cu suflet mare de la Biserica „Buna Vestire” din Sibiu, cunoscută şi ca „Biserica din Groapă”, înfiinţau o asociaţie filantropică pentru a veni în sprijinul nevoiaşilor. În cei aproape 15 ani de activitate, ACORD a oferit ajutor vârstnicilor, dar şi altor categorii de persoane vulnerabile. Unul dintre cele mai cunoscute programe ale asociaţiei este cel dedicat copiilor cu nevoi speciale, intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine”.