Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului) Matei 4, 12-17 În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să
Revista presei
Digi24 anunță că, la slujba de Înviere, credincioșii vor putea sta și în biserică, dar va fi un număr limitat de persoane, în funcție de spațiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu: „Vă aduc aminte de Hotărârea Guvernului nr. 432 din 8 aprilie 2021, în care sunt stipulate precis toate elementele privitoare la desfășurarea slujbelor religioase, inclusiv slujba de Înviere. Din acest motiv, Cancelaria Sfântului Sinod a emis deja îndrumări foarte riguroase cu privire la desfășurarea acestor slujbe (...). Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea sta atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie”.
Europa FM consemnează, de asemenea, că autoritățile și Biserica Ortodoxă Română pregătesc regulile pentru desfășurarea slujbelor din Săptămâna Mare și slujba din noaptea de Înviere, când circulația persoanelor va fi permisă până la ora 5:00, doar pentru cei care merg la biserică. „Ceea ce e important, și e o îndrumare inclusiv a Patriarhiei Române, îi sfătuim pe toți să aleagă biserica cea mai apropiată de ei, în principiu să meargă la biserica de care aparțin, pentru a evita o circulație inutilă și care oricum nu e posibilă decât pe jos sau cu mijloc de transport personal”, a punctat Vasile Bănescu.
Zi de zi relatează că Biserica de Piatră din Târgu Mureș a fost gazda Grupului psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, care a susținut un mic concert, compus din cântări religioase, psaltice, specific perioadei Postului Mare, dar și cântece patriotice, interpretate tot în stil bizantin. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru în care s-au respectat normele impuse pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Printre membrii grupului s-a aflat și părintele arhidiacon Vlad Roșu, protopsaltul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou din București, care a spus: „Pentru noi este o mare bucurie, pentru cei care am poposit din București chiar aici în inima Ardealului, să fim alături de dumneavoastră”.