Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Adevărul de Hunedoara publică un fotoreportaj despre „locul de poveste de pe Valea Roatei unde se află Schitul «Sfântul Nectarie»”, precizând că „au trecut opt ani de când a fost pusă piatra de temelie a Schitului «Sfântul Nectarie», înfiinţat la marginea satului Nandru, unul dintre cele mai noi aşezăminte monahale din judeţul Hunedoara. În acest timp, înfăţişarea locului de la Valea Roatei, înconjurat de versanţii abrupţi, printre care se strecoară pârâul Petac, a trecut prin mari transformări. Mai multe construcţii monahale, cu o arhitectură aparte, au fost ridicate în ultimii ani, curtea a fost pavată, iar lucrările la noua biserică, începute în 2015, se apropie de final. (...) Tot aici au fost aduse moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie, considerat ocrotitor al bolnavilor”.
InfoPrut prezintă „cinci muzee ale Bisericii de vizitat în București și împrejurimi”, începând cu informația că peste 60% dintre monumentele istorice din România sunt bisericești. Împreună cu acestea, Biserica Ortodoxă Română păstrează un fond impresionant de vestigii: icoane, manuscrise și carte veche, obiecte de cult, broderii, veșminte, mobilier, piese și fragmente arhitectonice. Sunt prezentate Colecția muzeală a Mănăstirii Stavropoleos, Muzeul Mănăstirii Antim, Casa memorială a părintelui Dumitru Stăniloae, Muzeul Mănăstirii Cernica dimpreună cu Casa memorială a Sfântului Cuvios Gheorghe și Palatul Patriarhiei.
Știri pe surse anunţă că, în Parohia „Sfinţii Mucenici Evlampie și Evlampia” din Italia, copiii au plantat câte un copac pentru fiecare familie din parohie. Părintele Valeriu Andrei Grosu le-a vorbit despre Marea Familie sau Arborele genealogic al mântuirii, care este Biserica, și despre importanța de a trăi cu rădăcinile bine înfipte în pământul credinței. Parohul din Collegno a organizat aceste activități cu părinții și copiii pentru a sublinia legătura indisolubilă dintre familia creștină și Biserică: „Cu cât familia va fi mai temeinic consolidată duhovnicește și legătura dintre părinţi-copii şi Biserică se va adânci, cu atât familia creștină va dăinui, lărgind mereu hotarele Împărăției lui Dumnezeu”.
De Sfinții Constantin și Elena, DC News propune „cele mai frumoase mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei”, amintind că Sfinții Constantin și Elena au fost primii împăraţi creştini. „Prin aceşti Sfinţi Împăraţi a adus Dumnezeu libertate religioasă în lume, a slăbit păgânismul şi idolatria şi a întărit Biserica şi credinţa creştină pe pământ”, spunea arhimandritul Ilie Cleopa, citat în articol.