Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse anunță că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a premiat echipa câștigătoare a Concursului național catehetic „Biserica: familia românilor de pretutindeni”, desfășurat în Arhiepiscopia Bucureștilor. A fost premiat portofoliul „Desaga cu doruri”, alcătuit de elevii din grupele de cateheză de la Parohia „Nașterea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești (în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Sfântul Apostol Andrei” din oraș) și de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Verona, sub coordonarea pr. Ioanin Chilan (Ploiești), pr. Codrea Gabor (Verona) și a unui colectiv de 17 profesori. Participanții la concurs au realizat mici proiecte cu caracter filantropic-cultural centrate pe familie.
Tot Știri pe surse consemnează că Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, cea mai veche din Anina, și-a serbat hramul, slujba fiind oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. „Este cea mai frumoasă și cea mai mare biserică din eparhia noastră, închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena. Este o biserică construită cu mult efort de înaintașii noștri în perioada interbelică”, a subliniat ierarhul. Anina este un oraș montan, atestat documentar în 1733. În 21 septembrie 1930 s-a pus piatra de temelie a Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, finalizată în 1939 și târnosită de Mitropolitul Banatului, Vasile Lăzărescu, în data de 12 noiembrie.
Zi-de-zi prezintă biserica de lemn de la Urisiu de Jos, din comuna Chiheru de Jos, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, considerată o bijuterie picturală şi a cărei istorie începe în anul 1747. Clopotniţa cu foişor a fost ridicată în 1790, iar între 1848 și 1851, pentru lărgirea spaţiului, pereţii au fost mutaţi spre exterior şi a fost adăugat un pridvor deschis. În 1972, lăcaşul de cult a fost inclus pe lista monumentelor istorice, cercetătorii descoperind partea superioară a fostului ancadrament al intrării, în care era săpată data 1747. Pictura îi aparţine în mare parte pictorului Toader Popovici, precum icoana Deisis, cea a Sfântului Nicolae sau a Arhanghelului Mihail. Pictorul Gheorghe Popa a completat pictura, la jumătatea secolului al XIX-lea, realizând scenele cu sărbătorile duminicilor, frizele fruntariului şi uşile împărăteşti, al căror decor sculptat în ajur este încoronat în partea superioară prin păsările ce ciugulesc chiorchini, subiect de veche tradiţie bizantină.