Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Mediafax, dar şi radiouri, reviste sau ziare din ţară anunță că biserica de lemn din satul Urși, judeţul Vâlcea, cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Arhanghel Mihail”, a fost desemnată câștigătoarea premiului european pentru conservarea patrimoniului, în cadrul unui concurs organizat de Comisia Europeană și Europa Nostra. Lăcaşul de cult a fost restaurat cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române şi cu implicarea mai multor parteneri: voluntarii din Urși au asigurat cazarea, masa, accesul la energie electrică, forța de muncă și transportul, iar finanțarea proiectului a fost asigurată de mai multe organizații și donatori privați. Biserica a fost construită între anii 1757 și 1784, supraviețuind unui incendiu, în 1838, în urma căruia a fost reparată și decorată cu fresce, în 1843. Ulterior, după construirea unei noi biserici în sat, a fost abandonată. Redescoperit în 2007, lăcaşul era aproape fără fundație și risca să se prăbușească, acoperișul din șindrilă avea nevoie urgentă de reparații, iar frescele erau foarte degradate.
Romanian Global News relatează că românii din Sardinia, mai exact comunitatea parohială din Olbia, își construiesc biserică în stil maramureșean, primul lăcaș de cult românesc de pe insulă. Piatra de temelie a fost pusă duminică, 23 mai, de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Comunitatea a sărbătorit, astfel, trei evenimente: împlinirea a 10 ani de la înființarea parohiei, sfințirea unei troițe și așezarea pietrei de temelie a bisericii, care va fi închinată Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul parohiei românești din Olbia, potrivit site-ului oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Descoperă amintește că în urmă cu 533 de ani începea construirea „Capelei Sixtine a Estului”, Biserica „Sfântul Gheorghe” de la Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale Sfântului Voievod Ştefan cel Mare şi cunoscută în toată lumea: „Străinii au rămas uimiţi de frumuseţea acestei mănăstiri româneşti”, notează publicația. Complexul monahal medieval Voroneţ se află la 36 de kilometri de municipiul Suceava şi la 4
kilometri de centrul oraşului Gura Humorului. Se regăseşte pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO, alături de alte biserici pictate din nordul Moldovei. Cea mai mare parte a picturii interioare a bisericii datează din timpul lui Ştefan cel Mare, anul 1496.