Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Ambasada SUA la București a publicat „Raportul internaţional privind libertatea religioasă în anul 2020”. În preambul se amintește că, în România, Constituția interzice limitarea libertății de conștiință și religioasă. În „Secțiunea I. Demografia religioasă”, Guvernul SUA estimează că România are o populație de 21,3 milioane de locuitori și, conform recensământului din 2011, credincioșii ortodocși reprezintă 86,5%. Raportul prezintă legislația religioasă din România și situațiile care s-au creat ca urmare a pandemiei de COVID-19.
Ziare.com semnalează că Mihăiță Neșu, fotbalistul rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după o accidentare cumplită în urmă cu zece ani, anunță un proiect nou: „Am deshis șantierul! Astăzi, 2 iunie, am început oficial lucrul pe șantierul pentru construcția Complexului de recuperare «Sfântul Nectarie» pentru copii și tineri cu dizabilități neuromotorii! (...) Slavă lui Dumnezeu pentru că am reușit să ajungem aici! (...) Vă anunțăm că deja avem finalizată o listă completă cu necesarul pentru construcția și amenajarea interioară a bisericii, iar firmele și oamenii care vor să contribuie ne pot solicita acest necesar. (...) Biserica este prima și cea mai micuță ca dimensiune dintre cele trei clădiri cu a căror construcție vom începe simultan. Dumnezeu să ne ajute până la finalizarea proiectului!” După accidentare, Mihăiţă Neşu și-a consacrat timpul unor cauze umanitare.
Deșteptarea anunță că reabilitarea acoperișului de șindrilă al bisericii multiseculare „Sfântul Gheorghe” din satul Șesuri (comuna Măgirești) este cel mai nou proiect propus de echipa „Ambulanța pentru monumente” a Asociației Monumentum şi care ajunge, cu acest proiect, pentru prima oară în județul Bacău. „Ambulanța pentru monumente” are deja finalizate sau în curs de finalizare aproape 45 de proiecte de reabilitare a unor monumente istorice și culturale din întreaga țară. Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” din Șesuri a fost construită în anul 1648. „Deasupra intrării în pronaos - aflăm de la Protoieria Moinești - se găsește însemnarea: «Această sfântă biserică s-au fundat la anul 1648 di robul lui Dumnezeu Iftimi Cămăraşu. Însă reparația s-au făcut prin străduința preotului Vasili Catană, în 1887. A doua reparație, în anul 1923, sub oblăduirea preotului Vasile Arhip». (...) Tot de la Protoieria Moinești mai aflăm că iconostasul bisericii este o adevărată operă de artă”.