Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Tribuna anunță că moaştele Sfântului Luca, doctorul Crimeei, au revenit spre a fi cinstite de praznicul său la biserica de pe str. Dealului din Sibiu. De ieri, de la ora 21:00, a început privegherea de toată noaptea, iar azi, 11 iunie, de la ora 9:00, se săvârșește Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie de hram.
Adevărul de Galați semnalează o misiune umanitară în Insula Mare a Brăilei. Geniştii de la Brigada Geniu „Dunărea de Jos”, alături de reprezentanţi şi preoţi ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au împărţit daruri în localităţi izolate. Ei au mers în Frecăţei pentru a duce copiilor pachete cu rechizite, dulciuri şi fructe, apoi în localitatea Ostrov, unde copiii îi aşteptau în biserica parohială. „Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi cu aprobarea comandantului Brigăzii 10 Geniu, preotul şi militarii din cadrul acestei unităţi a Armatei Române au dorit ca bucuria lor să fie împărtăşită şi copiilor din cele două localităţi”, potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Știri pe surse dar și alte publicații au adus în atenţie sărbătoarea Înălțării Domnului şi a amintit de tradițiile populare românești legate de această zi: „Timp de patruzeci de zile după Învierea Sa, Domnul Hristos a rămas cu ucenicii Săi, învăţându-i şi pregătindu-i să devină propovăduitori iscusiţi ai Evangheliei. Apoi, S-a înălţat la cer, promiţându-le că Îl va trimite pe Mângâietorul, Duhul Adevărului, Care S-a pogorât asupra ucenicilor la zece zile după plecarea Sa. Joi, în a şasea săptămână de la Sfintele Paşti, Biserica sărbătoreşte Înălţarea la cer a Domnului Hristos”.
Tot Știri pe surse anunță că miercuri, 9 iunie 2021, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare, la Reşedinţa Patriarhală, pe Excelenţa Sa Sofia Grammata, ambasadorul Greciei la Bucureşti. La începutul întrevederii, Patriarhul României a apreciat bogata experiență diplomatică a Excelenței Sale şi i-a urat succes în misiunea sa în țara noastră. Preafericirea Sa a exprimat recunoştinţa Bisericii Ortodoxe Române pentru bursele pe care Biserica Ortodoxă a Greciei le acordă tinerilor studenţi din România în centrele universitare de la Atena şi Tesalonic. Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a menţionat că, în perioada de când se află în misiune diplomatică în România, a remarcat rolul central pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească.