Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Ziua de vest relatează că, în ziua de 6 iunie, „la orele serii, a avut loc ceremonia de punere a pietrei de temelie la noua biserică ortodoxă cu hramul «Pogorârea Sfântului Duh»“, care urmează să se construiască în comuna Dudeștii Noi, județul Timiș. Cu multă căldură, dar şi cu pâine şi sare, a fost întâmpinat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, de către credincioşi şi copii îmbrăcați în straie populare. Ierarhul a slujit înconjurat de un sobor de preoți veniți din localitățile învecinate.
Libertatea amintește că praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul este marcat în calendarul creștin ortodox în data de 24 iunie, zi în care, „în popor, se sărbătoresc și Sânzienele sau Drăgaica, așadar, de această zi sunt legate numeroase obiceiuri (...). Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul are un temei biblic, pentru că evenimentul amintit este consemnat de Sfântul Evanghelist Luca, cu amănunte, în Evanghelia sa. Nașterea aceasta a avut loc cu șase luni înainte de cea a Domnului Iisus Hristos”. Ziarul rememorează viața și lucrarea Sfântului Ioan Botezătorul și descrie tradițiile populare și obiceiurile: „Nimeni nu are voie să lucreze în această zi, când soarele joacă pe cer sau stă în loc la amiază. Legate de această zi sunt diverse obiceiuri, dar cele mai importante sunt cele dedicate dragostei. Se spune că în noaptea de Sânziene se deschid porţile cerului şi lumea de dincolo vine în contact cu cei vii. Cu acest prilej, în foarte multe zone din ţară, se fac pomeni pentru morţi, de moşii de Sânziene. În multe zone din ţară, se aprind noaptea focuri pe dealuri”.
În Tribuna, părintele Constantin Necula prezintă „o minunată mărturie despre monahism”: „Între aparițiile editoriale recente, una mi-a părut extrem de luminoasă și importantă, «Monahismul același și perpetuu» (Ed. Renașterea, Cluj-Napoca, 2021, 391 pp.). Coordonatorul volumului, o muncă de echipă de bună calitate, expresia gândirii unui «sobor» de monahii, cum rar avem parte, este părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru. Mare parte din studii au fost deja publicate ori au constituit conținutul referatelor prezentate în plenul unor sinaxe duhovnicești. E glasul unor călugări dedicați studiului și vieții monahale, oameni responsabili de obștile lor, care caută și trăiesc pe Hristos.”