Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei informează despre procesiunile și slujbele de pomenire de Ziua Eroilor care au avut loc la Brăila. Biserica bulgărească de pe Bdul Alexandru Ioan Cuza și-a sărbătorit hramul. „La praznicul Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie, au fost pomeniţi Eroii neamului românesc şi au fost organizate manifestări liturgice şi culturale. (...) Slujbe de pomenire au fost oficiate şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii Eroilor neamului”, a precizat, în cadrul unui comunicat, părintele Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.
Mesagerul Neamț publică un interviu cu parohul Bisericii ,,Sfânta Treime” din satul Mănăstirea Neamţ (comuna Vânători-Neamţ), părintele Constantin Cristian Andron, care începe prin semnalarea că „nicăieri nu există vreun indicator care să îndrume turistul sau credinciosul spre locul unde, în 1822, a avut loc o minune cu icoana Maicii Domnului aflată în Mănăstirea Neamţ”. Preotul povestește că păstoreşte doar 30 de familii de enoriaşi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a stareţului Benedict Sauciuc, începând din 1 septembrie 2015: „Pe lângă realizarea acoperişului bisericii şi alte lucrări, s-a reconsolidat din temelie cantina fabricii de cherestea, care este aşezământ social cultural al parohiei. Eu, împreună cu credincioşii, am pus în valoare orice lucru vechi. Aici se fac praznice şi manifestări culturale ale parohiei şi, după finalizarea unor mici lucrări, va urma şi o sfinţire a edificiului (...). Biserica este ridicată între anii 2000 şi 2002 cu binecuvântarea şi la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. A fost construită pe locul binecuvântat de icoana Maicii Domnului din anul 1822, în stil maramureşean. De fapt, biserica a fost ridicată în cinstea minunii”.
Ora de Sibiu relatează că pacienții și medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au participat, vineri, la sărbătoarea celui de-al doilea hram al bisericii ridicate în curtea instituției, „Sfântul Luca al Crimeei”, lăcașul fiind închinat Naşterii Maicii Domnului. A fost construit în perioada 2000-2002, din lemn, în stil maramureşean, prin eforturile preoţilor Ioan Drăgoi şi Nicolae Laţchescu. În anul 2008 a fost începută pictura, iar în 13 iunie 2013 biserica era sfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.