Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei relatează că locuitorii satului Ioneşti, comuna Cireşu, şi oameni din satele învecinate au fost prezenţi sâmbătă, 12 iunie, la slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi ,,Toţi Sfinţii Români”, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După slujbă, ierarhul a binecuvântat două edificii parohiale în Ianca şi a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la Domnul, în comuna Şuţeşti, explicând, în cuvântul său de învăţătură, sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii. Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat că amplasarea cimitirelor în imediata apropiere a bisericilor demonstrează importanţa lor în satul românesc tradiţional, având un rol definitoriu pentru memoria comunităţii.
Zi de zi consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat duminică, 13 iunie, în Parohia Bărdești, Protopopiatul Târgu Mureș, slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică. Datorită creșterii numărului populației, în decursul ultimilor ani, la inițiativa bunilor credincioși, s-a hotărât edificarea unui nou lăcaș de închinare, cu hramul „Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”.
Știri pe surse anunță că Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a sfințit sâmbătă, 12 iunie, biserica din Campusul universitar Hasdeu al municipiului Cluj-Napoca. Pentru meritele deosebite în promovarea valorilor creştine, ierarhul a înmânat Asociației Studenților Creștini Ortodocși, filiala Cluj-Napoca (ASCOR Cluj), diploma omagială cu medalie a anului 2020, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”, oferită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Deșteptarea scrie că împlinirea a 203 ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri a fost celebrată luni, 14 iunie, în Biserica „Precista”, unde a fost botezat în ziua de 22 iunie 1818 poetul. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Societății cultural-științifice „Vasile Alecsandri” din Bacău și a fost deschis cu o slujbă de pomenire. Au participat scriitori băcăuani, membri ai filialei Uniunii Scriitorilor din România, reprezentanți ai Arhivelor Statului Bacău, ai Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, ai Despărţământului Astra „Vasile Alecsandri” Bacău, ai Direcției Județene pentru Cultură, ai Universității „Vasile Alecsandri”, precum și ziariști.