Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Tribuna semnalează că biserica ortodoxă cu hramurile „Înălţarea Domnului“ şi „Sfântul Serafim de Sarov“ din Zona Turistică Valea Avrigului a fost recent gazda unei interesante prezentări de carte. La finalul Sfintei Liturghii duminicale, protopopul Avrigului, preotul Vasile Gafton, a anunţat ieşirea de la tipar a volumului „Bucurii împărtăşite peste ani” (Maria Paraschiv - file dintr-un „Jurnal al credinţei”), de a cărui editare s-a ocupat, împreună cu ing. prof. Maria Şinca. Volumul cuprinde extrase din înscrisurile aşternute pe mai multe caiete lăsate moştenire de Maria Paraschiv, reprezentanta unei familii cunoscute şi respectate în Avrigul de odinioară şi în vremurile noastre, trecută la Domnul de mai bine de 16 ani. Între paginile acestei cărţi pot fi găsite rugăciuni, povestioare pioase, meditaţii, poezii, pricesne şi colinde, toate fiind marcate de stilul Mariei Paraschiv, avrigeancă simplă, care a dus cu demnitate şi stoicism nenumăratele încercări. Duminică, 18 iulie, cartea va fi prezentată şi la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Catedrala din Avrig.
Știri pe surse consemnează că Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost sărbătorit și la Montreuil, în regiunea pariziană unde ocrotește o biserică în construcție. Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, a sfințit lucrările de construcție şi a oficiat Sfânta Liturghie. Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre importanța credinței statornice, despre dragostea de Dumnezeu și grija de aproapele, despre exemplul sfinților români și despre biserica din familie. Părintele Valeriu Jornea a întemeiat Parohia Montreuil în 2007, având trei hramuri: Înălțarea Domnului, Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Ștefan cel Mare. Terenul a fost achiziționat în 2018, iar în septembrie 2019 au început lucrările. Arhitectul Andrei Ursu a prevăzut la demisol un spațiu cu bibliotecă și sală de conferințe pentru activitățile Centrului cultural al parohiei.
Tot Știri pe surse relatează că Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat o slujbă de Te Deum, dar şi de pomenire pentru silvicultorii din județul Caraș-Severin, la Capela Episcopală „Sf. Lucia Romana” din Vărădia, lăcaș de cult ctitorit de un silvicultor. Ierarhul a chemat la rugăciune și acțiune pentru protejarea mediului: „Asistăm la fenomene extreme și în țara noastră, pentru că există un dezechilibru natural provocat de mâna omului”.