Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
TVR Moldova anunță că mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Naşterea Maicii Domnului”-Chirilovca, raionul Floreşti, din Episcopia de Bălţi, a primit o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi. Odorul de mare preţ a fost dăruit de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi. Icoana Maicii Domnului a poposit mai întâi, timp de aproximativ o oră, la Biserica „Înălţarea Domnului”-Floreşti, după care delegaţia de la Mănăstirea Hadâmbu s-a îndreptat către Mănăstirea Chirilovca, unde icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va rămâne pentru totdeauna.
Q Magazin publică un interviu cu Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de știri BASILICA, care a împlinit treisprezece ani de activitate pe internet, sub motto-ul „Binele de știut”. „Agenția este produsul viziunii și intuiției Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a stabilit la doar o lună după întronizarea sa alăturarea a cinci departamente media în ceea ce se numește Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. (...) Site-ul basilica.ro a putut fi accesat în data de 16 iunie 2008, de sărbătoarea Sfintei Treimi, iar această zi a rămas o referință aniversară pentru echipa noastră”, spune directorul, precizând că „Agenția de știri BASILICA a apărut ca un răspuns la nevoia Bisericii de a informa presa și credincioșii cu privire la activitățile și poziționările sale față de probleme actuale, dar și ca aliniere a misiunii ecleziale la creșterea consumului de media online din partea societății”.
Bzi.ro scrie că „rugăciunile dimineții sunt cea mai bună hrană a sufletului pentru întreaga zi. (...) Tradiția bisericească ne învață că rugăciunile dimineții au un rol de o maximă importanță în viața oricărui creștin și ne ajută să trecem cu bine peste încercările zilei. Și totuși, am ajuns să trăim vremuri în care adeseori uităm de lucrurile sfinte și suntem copleșiți de cele materiale. Ba chiar, de cele mai multe ori suntem în situația de a rosti o rugăciune în mod mecanic, asemenea unei rutine. Iar asta se întâmplă mai ales atunci când trecem pe lângă o biserică sau când dăm de necaz. (...) Un bun creștin este cel care își începe ziua în rugăciune, cu smerenie și cu inima deschisă către Dumnezeu”, se arată în articol.