Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Ziua de Vest relatează că, prin colaborarea profesorilor de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie Ortodoxă din Timișoara, la Biserica Studenților din Timișoara, părintele Marius Ioana a săvârșit Taina Botezului pentru Samir S., în vârstă de 28 de ani, originar din Africa de Nord. Bucuria celor prezenți la această încreștinare a fost deplină pentru că, în continuare, tânărul Samir și aleasa inimii sale, Andreea, au primit și Taina Cununiei. Nunta celor doi tineri a fost un prilej de mare bucurie mai ales pentru familiile lor, care au venit în biserică de pe două continente să-i felicite pe miri, atât cei de departe, cât și cei de aproape.
Turda News consemnează că, în perioada 15-17 iulie, copiii din Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul”-Viișoara II, Protopopiatul Turda, județul Cluj, sub îndrumarea părintelui paroh Lucian Mureșan, au participat la o minitabără de vară în localitatea Valea Vadului, unde au avut loc activități specifice: drumeții, jocuri, concursuri, plimbări cu bicicletele, cântece. Toate acestea fiind răsplata pentru rezultatele foarte bune obținute de către elevi la Evaluarea Națională 2021, graţie implicării părintelui paroh şi bunilor credincioși ai parohiei. „Au fost câteva zile de aleasă bucurie atât pentru copii, cât și pentru însoțitori, drept care mulțumim Preabunului Dumnezeu și tuturor celor ce s-au implicat în acest frumos proiect”, a menționat pr. Lucian Mureșan.
Adevărul de Buzău scrie că Satul Dacic de la Năeni şi-a serbat duminică ocrotitorul, pe Sfântul Serafim de Sarov. Acesta a fost invocat în rugăciunile celor câteva sute de participanţi la slujba Vecerniei şi a Acatistului Sfântului, care a avut loc la bisericuţa care-i poartă numele. Participanţii la sărbătoare, toţi îmbrăcaţi în straie populare, s-au bucurat de bucatele pregătite de organizatori şi au luat parte la un foc de tabără. Satul Dacic de la Năeni, o iniţiativă a preotului Mihail Milea, este o mică aşezare formată din mai multe colibe şi bordeie. Cinci persoane locuiesc deocamdată aici, însă din toamnă vor fi încă cinci. „Satul este în continuă extindere, am mai construit câteva bordeie, iar în timp ar putea vieţui aici în jur de o sută de persoane”, spune iniţiatorul proiectului. Pe lângă locuinţele realizate din lemn, pământ şi piatră, satul dispune de o stână, un atelier de olărie, un iaz cu peşte, cuptor de pâine, instrumente de prelucrare a strugurilor şi multe altele, ca pe vremea strămoşilor.