Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Active News titrează: „Sinodul Bisericii Ortodoxe Române condamnă obligativitatea «educației» sexuale în școli și adoptarea de către europarlamentari a Raportului Matic, care proclamă «dreptul» la avort și «fluiditatea» genului”. Site-ul de ştiri preia comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române transmis în urma desfăşurării, în Aula Magna din Palatul Patriarhiei, a ședinței de lucru a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în cadrul căreia s-au adoptat 5 hotărâri. „Patriarhia Română își reafirmă poziția cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează «educația pentru viață» și avertizează asupra riscurilor unei «educații sexuale» cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se arată la punctul 5 al hotărârilor sinodale de miercuri, 21 iulie.
Adevărul alocă, în ediţia sa din 26 iulie, un spaţiu generos Raportului Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă din România în anul 2020, pe care îl comentează. „Cine va citi raportul în discuţie va constata că acesta nu şi-a propus să fie nici pozitiv, nici negativ. Şi-a propus să fie inclusiv. Adică deschis spre cât mai multe perspective privind libertatea religioasă. Această abordare inclusivă stă la baza modului în care a fost redactat raportul. Şi a fost redactat pe baza informaţiilor oferite de oficiali guvernamentali, grupuri religioase, organizaţii nonguvernamentale, jurnalişti, experţi în drepturile omului şi cercetători din zona academică. Deci abordarea e largă, inclusivă, nediscriminatoare”, se arată în articol. Una dintre concluzii este aceea că românii au mai multă încredere în Biserica Ortodoxă Română după primul an de pandemie. „La nivelul imaginii, Biserica Ortodoxă Română a ieşit întărită din primul an pandemic. Cel puţin asta reiese din Barometrul Vieţii Religioase realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics în decembrie 2020. Potrivit Barometrului, 71,2% din subiecţi declarau că au multă şi foarte multă încredere în Biserica Ortodoxă Română. Armata era creditată cu foarte multă şi multă încredere de aproximativ 62% din respondenţi“, se arată în articol.