Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Știri pe surse consemnează că Episcopul Antonie de Bălți l-a comemorat pe primul Episcop de Hotin, Mitropolitul Visarion Puiu, în timpul căruia au fost construite Catedrala „Sfinţii Împăraţi” și alte cinci biserici din oraşul Bălți. În semn de recunoștință, la împlinirea a 57 de ani de la moartea acestuia, PS Antonie a oficiat o slujbă de pomenire în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani. Cu această ocazie, ierarhul a amintit de patrimoniul lăsat de Mitropolitul Visarion Episcopiei Hotinului și de bogata sa activitate misionară, pastorală și culturală, subliniind că „Mitropolitul Visarion Puiu este un model de slujire a Bisericii şi Neamului pentru fiecare cleric şi creştin”. Mitropolitul Visarion Puiu s-a născut la 27 februarie 1879, în Paşcani, pe atunci în judeţul Suceava. A fost primul Episcop al Hotinului, cu reşedinţa la Bălţi. Înainte de a veni aici a fost Episcop al Argeşului, în 1935-1940 Mitropolit al Bucovinei, iar în 1942-1943 Mitropolit al Transnistriei. În anul 1944 s-a refugiat în Occident, unde a condus Eparhia Ortodoxă Română din Europa Occidentală. În 1946 a fost condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Poporului din Bucureşti. A trecut la Domnul la data de 10 august 1964.
Adevărul de Piatra Neamț relatează că Bianca Perie, locul 6 în proba de aruncare a ciocanului la Olimpiada din Tokyo, a fost premiată de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cu două distincţii, una fiind Medalia Jubiliară „600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului”, cea mai preţuită distincţie acordată unui laic. Evenimentul a avut loc la sediul Fundaţiei „Melchisedec Ştefănescu” (episcop, istoric, politician şi membru titular al Academiei Române), „în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru performanţele sale, sportiva (...) fiind, prin performanţele obţinute, o ambasadoare a sportului românesc, a valorilor cultural-spirituale ale României, spre dobândirea binelui personal şi slava lui Dumnezeu”, după cum a declarat IPS Părinte Ioachim. La ceremonie, Bianca Perie a fost însoţită de membrii familiei, inclusiv fiica sa, Victoria, în vârstă de 6 ani. Pe pagina sa de Facebook, sportiva din Roman declară: „Am fost copleşită de emoţiile trăite cu ocazia ceremoniei organizate de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, împreună cu Fundaţia «Melchisedec Ştefănescu». Aş dori să transmit mulţumiri sincere pentru o asemenea apreciere, prietenie şi credinţă, pentru dragoste şi sprijin!”